Yangın söndürme ileri bir boyuta taşınacak!

Yangına müdahale edenlerin işlerini kolaylaştırabilecek ve itfaiye hizmetlerini ileri bir boyuta taşıyabilecek 9 farklı teknolojiyi sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de günlerdir devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürerken, benzer yangınlar dünyanın birçok bölgesini etkisi altına almış durumda.

Karadan, denizden ve havadan titizlikle müdahele edilen yangınlarda, özellikle itfaiye erlerine büyük iş düşüyor.

Günümüzde yapay zeka, karma gerçeklik veya otonom araçlar gibi akıllı teknolojiler, ilk müdahale ekipleri tarafından sadece on yıl önce bile hayal edilemeyecek şekilde kullanılıyor.

İtfaiyeciler mevcut teknolojilere alıştıkça; büyük veri kullanımı, biyotelemetri, yüz tanıma yazılımı, 360 video ve oyun teknolojisinden yararlanma gibi diğer yenilikler ortaya çıkmaya başlıyor.

Bu sistemlerin entegrasyonu, önceden planlamadan acil durum hafifletmeye ve olay sonrası analize kadar her şeyi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

Şimdi sizlerle birlikte, itfaiyecilerin işlerini yapma şeklini potansiyel olarak değiştirebilecek ve daha ileri bir boyuta taşıyabilecek dokuz teknolojiye göz atalım.