Tarım Bakanlığı Sokak Lezzetlerine Denetim Başlattı

Tarım ve Orman Bakanlığı, sokakta satılan yiyeceklere yönelik hijyen ve güvenilirlik denetimlerini ülke genelinde sıkılaştırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, son dönemde sokak lezzetlerine artan ilgiyle birlikte açıkta satılan gıdaların denetimlerini yoğunlaştırdı. Bakanlık ekipleri, özellikle seyyar tezgâhlarda satılan midye dolma, kokoreç, tantuni, pilav, döner ve diğer sokak yiyeceklerinin üretim, saklama ve servis koşullarını mercek altına aldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada sokak satıcılarının belediyelerden izin alması gerektiğini hatırlatarak, izinsiz satış yapanlara yaptırım uygulanacağını belirtti. Yumaklı, “Sokak lezzetlerinin tamamı artık daha sıkı denetime tabi. Hijyen şartlarına uymayan işletmelerle ilgili gerekli işlemler yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Denetimlerde özellikle gıdaların hangi koşullarda hazırlandığı, ne kadar süre açıkta bekletildiği, kullanılan ürünlerin izlenebilirliği, saklama sıcaklıkları ve çapraz bulaşma riskleri inceleniyor. Yetkililer, sıcak havalarda bozulma riski artan midye, tavuk ve et ürünlerinin sokakta kontrolsüz şekilde satışının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Bakanlık, mesai saatleri sınırlaması olmaksızın ekiplerin sahada olacağını ve denetimlerin aralıksız süreceğini açıkladı. Hijyen şartlarına uymayan işletmelere para cezası uygulanacak; gerektiğinde satış durdurma ve kapatma gibi yaptırımlar devreye sokulacak.

"Sosyal Medyada Geleneğe Uygun Ve Hatalı Eserler Bir Arada" Yılın Son Kültür Sanat Takvimi Açıklandı Sakarya, Sokak Hayvanları İçin Türkiye’nin En Kapsamlı Kampüsünü Açtı! Ferizli Belediyesi Aralık Ayı Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi Afetlere Hazırlıkta Doğru Bilgi ve Doğru Adım Sakaryaspor'u Bir Gece Aniden Başkansız Bıraktı