SAÜ'den öğrencilere büyük kolaylık
Salgın döneminde uzaktan eğitim modeli ile Türkiye’ye örnek olan Sakarya Üniversitesi, bu sene de hibrit modelde eğitim verecek ve bu modelde de öncü olacak. İşte öğrencileri çok sevindiren ve rahatlatacak olan modelin ayrıntıları.
REKTÖR SAVAŞAN AÇIKLADI
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, önceki gün 27 Eylül tarihinde başlayacak olan yeni eğitim yılı ile merak edilen ayrıntıları kamuoyuna paylaşmıştı. Rektör Savaşan, salgın koşullarına göre dersliklerin ve yemekhane, kütüphane gibi ortak kullanım alanlarının yeniden düzenlendiğini belirterek, tüm ara sınav ile final sınavlarının yüzyüze yapılacağını belirtti.
ÖĞRENCİLERİN MERAK ETTİĞİ KONULAR
Rektör Savaşan, öğrencilerin merak ettiği çok sayıda soruyu da yanıtladı. En fazla merak edilen konuların başında ise yüz yüze eğitimin zorunlu olup olmayacağı geldi. Rektör Prof.Dr. Fatih Savaşan, bu konuda Hibrit modelin uygulanacağını açıkladı. Peki hibrit model nasıl olacak?
İSTEYEN UZAKTAN İSTEYEN YÜZYÜZE
Yüz yüze öğretim asıl hedef olsa bile çeşitli nedenler veya mazeretlerle dersleri yüz yüze alamayacak olan öğrencilere dersleri online olarak takip etme imkanı sağlanacak. Bu öğrenciler, geçen sene olduğu gibi bazı dersleri canlı takip etme imkanına sahip olurken, tüm öğrenciler dersin videosuna ve materyallerine yine internet üzerinden erişebilecekler.
TIP FAKÜLTESİ ÖRNEĞİ
Örneğin Tıp Fakültesinde sınıfta yüz yüze eğitime katılan öğrenciler ile birlikte tüm dersler canlı olarak aynı anda yayınlanacak. Sınıftaki öğrenciler gibi online olarak dersi takip eden öğrenciler de hocalarına soru sorabilecekler ve derse katılabilecek. Tüm bölümlerde dersleri kaçıran öğrenciler, geçtiğimiz sene olduğu gibi ders videolarını istedikleri zaman da izleyebilecekler.
İŞ YÜKÜ ARTACAK AMA ÖĞRENCİLER RAHAT EDECEK
Sakarya Üniversitesi, hibrit modelle biraz daha iş yükünü artıracak ama öğrenciler mevcut koşullar da düşünüldüğünde büyük bir rahatlığa kavuşmuş olacak. Bu sistem, sağlık, barınma, ekonomik şartlar vs. gibi konularda sıkıntılı olan öğrenciler için ise çok daha büyük kolaylık anlamına geliyor.
YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖĞRENCİLİKLİ TERCİH
Üniversite eğitiminin sadece bilgi kazanma olmadığını ve aynı zamanda gençlerin sosyal ve kültürel kazanımlarını arttırma olduğu düşünüldüğünde, hedef tabiki yüz yüze eğitim. Özellikle buna da vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Uzaktan eğitimi örgün eğitime alternatif olarak düşünmüyoruz. Üniversite, istihdam öncesi formal eğitimin son halkasını oluşturuyor. Üniversitenin aynı zamanda sosyal ve kültürel etkileşim mekânları olduğunu unutmamalı. Dolayısıyla öğrencilerin yüz yüze eğitime katılmaları öncelikli tercihimiz” şeklinde konuştu.