SATSO Meclisi; “Kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız”

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ve SATSO çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şunları dile getirdi:

Deprem

“Geçtiğimiz hafta merkez üssü düzce olan ve ilimizde de yoğun bir şekilde hissettiğimiz bir deprem yaşadık. Başta düzce olmak üzere depremden etkilenen illerimize ve Sakarya’mıza geçmiş olsun.

Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz depreme hazırlık konusunda ciddi çalışmalar yürütüyor, ancak “yerinde parsel bazlı yapıların dönüşümü” ile ilgili onaylanan büyükşehir meclis kararının, bir an önce ilçe belediyeleri tarafından onaylanarak uygulamaya başlaması da gerekmektedir. Şehrin depreme hazır olmayan yapı stoğunun ıslah edilmesi de hızla çözülmesi gereken konuların başında gelmektedir. Deprem hafızasına sahip bir kent olarak kentsel dönüşüm konusunu çözmeliyiz bizim, “kentsel dönüşümü beceremedik deme lüksümüz yok”, biz bu konudaki girişimlerimizle Türkiye’ye ve deprem kuşağında yer alan tüm şehirlere örnek olmalıyız. Beceremedik demek bize yakışmaz.