Sakarya yabancılara en çok toprak satan 5’inci il!

29. Meslek Komitesi (Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri) Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız; “Ülke nüfusumuzun % 71’i topraklarımızın %66’sı deprem riski altında. Depremler insanları öldürmüyor. İnsanları öldüren yerleşim yeri yanlışları, bilimi dinlememek, insan hataları. Ülke ve halk olarak çok düştük ve kalktık ne yazık ki tecrübe edinemedik. Sadece deprem konusunda değil tarımda da hayvancılıkta da aynı hatayı yaptık ve şimdi bunları dışarıdan alıyoruz. Eğitimde de aynı hatayı yaptık ve birçok diplomalı gencimiz ülkeyi terk etmek istiyor. Biz nerede hata yaptık diye sormak gerekiyor. Bu sitemim 1945-50’lerden beri bu ülkeyi yönetenleredir. Bu ülkenin insanları bu acıyı çekmek zorunda değil. Ne yazık ki yönetenleri halkımız seçiyor ve bu acılar da halkımızın da suç var.

Bilindiği gibi deprem yönetmeliği 2018’de yeniden düzenlendi. 2018 öncesi binalar da var. Büyükşehir belediyemiz performans çalışması yapıyor ancak 2018 öncesi yapılardan tam olarak ne isteniyor bilmiyoruz. Bizler bu yönetmelik öncesi yapılan binalarımızı 2018’e göre düzenleyeceksek yeniden yapmamız gerekiyor. Biz okullar olarak ne yapmamız gerekiyor maalesef bilmiyoruz.

2022 aralık ayında kamu alacakları yapılandırıldı. Devletimiz bizleri düşünmüş; suçumuz olmayan borçları faizi ile ödeyeceğiz. Devletimiz memur maaşlarını yaparken TÜFE’yi devreye sokuyor. Özel sektör çalışanları için asgari ücrette ise siyasi düşünceler devreye giriyor. Bugüne kadar asgari ücret diğer ücretleri geçmiyordu ancak şimdi diğer ücretlerin de üzerinde. Devletimiz işçi ile işveren arasında hakemlik yapmalıdır. Devletimiz sildim dediği faizler yerine ÜFE’yi devreye sokuyor. ÜFE’ye göre güncelliyor.