Sakarya dahil selde zarar gören o iller afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın da aralarında bulunduğu Karadeniz'deki sel felaketiyle ilgili, "Zarar gören bölgeleri, afet bölgesi ilan ettiğimizi söyleyeyim. Afet bölgeleriyle ilgili devletin yapması gereken destekler neyse bunları da süratle gerçekleştireceğiz." açıklaması yaptı.

110 kilogram yağış alan Kocaali’de selin meydana gelen bölgeler afet bölgesi ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın da aralarında bulunduğu sel felaketi ve yangınlarla genel hayatın olumsuz etkilendiği illerin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Sakarya'da yağış alan Kocaali’de selin meydana geldiği mahalleler ve öte yandan Karadeniz'deki sel felaketi ve yangınlarla genel hayatın olumsuz etkilendiği yerlerin, afet bölgesi ilan edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Devletin yapması gereken destekler neyse bunları süratle gerçekleştireceğiz'' dedi.

''AFET BÖLGESİ İLAN ETTİK''

Son dönemde ciddi afetlerler karşı karşıya kaldık. Tüm kurum ve kuruluşlarımız afetler karşısında yoğun bir çalışmayla kısa zamanda bunların üstesinden geliyor. Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Düzce, Sakarya bu sıkıntıyı yaşadılar fakat bunların da üstesinden geldik geliyoruz. Yoğun bir şekilde kurumlarımız çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu zarar gören bölgeleri, özellikle genel hayata etkili olan yerleri, afet bölgesi ilan ettiğimizi söyleyeyim. Afet bölgeleriyle ilgili devletin yapması gereken destekler neyse bunları da süratle gerçekleştireceğiz''

26 Nisan Cuma hutbesi: Cuma hutbesi konusu ve tam metni Öğrencileri taşıyordu şarampole devrildi: 3'ü ağır 12 yaralı Yusuf Tekin açıkladı: Yeni müfredat yarın kamuoyuyla paylaşılacak Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti