MEB Bakanı Mahmut Özer'den açıklama | Okullar kapanıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı programda yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı programda yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayısının oldukça az olduğunu vurgulayan Özer, Covid-19 salgını ortamında en güvenli ortamın okullar olduğunun altını çizerek " Milli Eğitim Bakanlığı olarak en son kapatılacak yerlerin okullar olduğu irademiz aynen devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

EĞİTİME ARA

İlkokul, ortaokul ve liselerde temas ve vaka nedeniyle eğitime verilen ara uzaktan eğitim ile telafi edilecek. Okula gidemeyen öğrenciler için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) geçtiğimiz dönemde olduğu gibi öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için yayın yapacak. Bakan Özer, açıklamasının devamında 57 bin 108 okul , 850 bin derslikten (sınıf) sadece 198. sınıfın yüz yüze eğitime ara verdiğini hatırlattı.

KAPANAN OKUL YOK

Şu ana kadar korona virüs nedeniyle tüm sınıfları kapatılan okul bulunmadığının altını çizen Bakan Özer, "Rakamlar değişiyor. Ara veren sınıflar var. Vaka trendi artıyorsa bu artış sınıflara yansıyor. Kapatılan sınıfta ilk hafta negatif çıkarsa eğitime dönülür.” dedi

26 Nisan Cuma hutbesi: Cuma hutbesi konusu ve tam metni Öğrencileri taşıyordu şarampole devrildi: 3'ü ağır 12 yaralı Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu Genç mühendisler olmasaydı KAAN uçmazdı Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti Jandarmadan kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı