Nilüfer’le Hayata Dair’de bu hafta Gıda Güvenliği konuşuldu

Her hafta Çarşamba günü saat 14:00’de Ana TV Dijital’de yayınlanan Nilüferle Hayata Dair programında bu hafta ‘gıda güvenliği’ konuşuldu. Nilüfer Pekşen’in sunduğu programın konuğu ise Prof Dr. Zehra Ayhan oldu.

Ambalaj gıda güvenliğinin en önemli aşaması diyen Ayhan, “Bir ürün ambalajın içindeyse ben o ürünün el değmeden üretim sonrasında fabrikadan tüketiciye ulaşıncaya kadar geldiğinden emin olabilirim. Aslında ambalaj tüketiciyle üretici arasındaki en iyi iletişim aracı” dedi.
Açıklamalarına devam eden Ayhan, “Ambalajlı ürünün üzerinde bu ürün Türk Gıda Kodeksi’ne uygundur ibaresinin olması çok önemli. Ambalajsız aldığınız ürünlerde bunu nerden öğreneceksiniz? Sadece bir ambalajın içine koymak yeterli değil” dedi.

Heyelan yaşanan köyün önemli bir bölümü taşınacak Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı Sobalı evlerdeki sinsi tehlikeye karşı uzmanlardan uyarı Uzmanı uyardı, 30 yaşından sonra her kadın bu riski taşıyor "Çocuklara depremi nasıl anlatmalıyız?" sorusunu uzmanı yanıtladı Nilüferle Hayata Dairde bu hafta pandemi konuşuldu