Mine Kırıkkanat kimdir?

Televizyon programlarındaki açıklamaları ile adını sıkça duyduğumuz Mine Kırıkkanat'ın kim olduğunu vatandaşlar merak edip araştırmaya başladı. Peki Mine Kırıkkanat kimdir? İşte yanıtı...

Mine Kırıkkanat kimdir?

Mine Gökçe Kırıkkanat 1951 yılında dünyaya geldi. Mine Kırıkkanat'ın mesleği gazetecilik ve yazarlıktır.

Mine Kırıkkanat lise eğitiminin Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde tamamladı. Ardından üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümüne girdi ve bu bölümden mezun oldu.

Gazeteciliğe merak saran Mine Kırıkkanat Cumhuriyet gazetesinin İspanya muhabiri olarak çalışmaya başladı. Ardından Cumhuriyet gazetesinin Fransa temsilciliğine getirildi.

Cumhuriyet gazetesinden ayrılarak 1992 yılında Milliyet gazetesinde çalışmaya başlayan Mine Kırıkkanat 1996 yılında Milliyet Fransa muhabirliğiyle birlikte, Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Ardından 2005-2010 yılları arasında Vatan gazetesinde köşe yazısı yazmaya devam etti.


Daha sonra kendi deyimi ile 'yuvaya dönen' yazar, 2010 sonbaharından itibaren yazılarını Cumhuriyet gazetesinde sürdürüyor.

Fransızca TV5 Monde kanalının yabancı gazeteciler ekibinde yer alıyor. Yazarın edebi eserleri deneme, araştırma, öykü ve roman türünde olup yapıtlarını Sinek Sarayı, Bir Gün Gece ve Destina (Literatür Yayınları, 2008), Bir Nehir Roman oluşturmaktadır.

Mine Kırıkkanat Fransızca ve İngilizce bilir.

Mine Kırıkkanat 1 çocuk annesidir.

26 Nisan Cuma hutbesi: Cuma hutbesi konusu ve tam metni Öğrencileri taşıyordu şarampole devrildi: 3'ü ağır 12 yaralı Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Yusuf Tekin açıkladı: Yeni müfredat yarın kamuoyuyla paylaşılacak Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu