Kültür Yolu Festivali Sakarya’ya Çok Yakışacak
Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Sakarya’da gerçekleşecek olmasına ilişkin konuşan TBMM KEFEK Başkanı Erdoğan, “Dünyanın en kapsamlı ve en büyük festivali olma özelliğine sahip bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmak hepimiz için ayrı bir gurur vesilesi. Türkiye Kültür Yolu Festivali Sakarya’ya çok yakışacak” ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılından bu yana ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, 2026 yılında Sakarya’da da gerçekleşecek. Konserler, söyleşiler, etkinlikler, atölyeler ve daha birçok kültür sanat organizasyonunun yer aldığı festivalin gerçekleştiği şehirler bir hafta boyunca sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Sakaryalı vatandaşların da kültür yolu festivali ile ilgili yoğun bir talebi olduğunu beirten TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, 2026 yılı rotasına Sakarya’nın da eklenmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.
Sakarya Kültür Yolu Festivali Hayırlı Olsun
Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Sakarya’da gerçekleşecek olmasına ilişkin konuşan TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, “2021 yılından bu yana her yıl daha da gelişerek sanatseverlerin yoğun ilgisine mazhar olan Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin özellikle gençlerimizden yoğun bir talep vardı. Biz bu festivali hemşehrilerimizle buluşturmak için yoğun bir çaba gösterdik. Sayın Bakanımız da sağ olsunlar Sakarya’nın bu talebine olumlu yaklaştılar. İnşallah yakın zamanda Sakarya Kültür Festivali’ni başlatacağız. Gençlerimize, sanatseverlerimize ve tüm şehrimize hayırlı, uğurlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve tüm yetkililere şükranlarımı sunuyorum” dedi.