Kocaeli’de Binanın Kolonları Çatladı: Aileler Korkuyla Tahliye Etti

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 4 katlı bir binanın kolonlarında çatlaklar oluştu. Gürültüyle birlikte kolon parçalarının kopması üzerine bina sakinleri, yetkililerden resmi tahliye kararı beklemeden evi boşalttı. Ekiplerin hazırlayacağı teknik raporun yaklaşık bir hafta içinde tamamlanacağı bildirildi.

Kocaeli’nin Çayırova Mahallesi 5216 Sokak’ta bulunan 4 katlı bir binada korku dolu anlar yaşandı. Zemin kattaki dükkanda kolonlarda oluşan çatlaklar ve gelen gürültü üzerine bina sakinleri panik yaşadı. Olay yerine itfaiye, polis ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekipler binada detaylı inceleme yaparken, ilk belirlemelere göre yapısal hasar tespit edildi. Ancak kesin kararın, hazırlanacak teknik raporun sonuçlarına göre verileceği açıklandı.