Kırçuval Otel Davasında Eski Hasar Tespit Raporu Beklenecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 21 kişinin hayatını kaybettiği Kırçuval Otel’in yıkılmasına ilişkin davanın ikinci duruşmasında, Elazığ depremi sonrası yapılan hasar tespit raporları talep edildi.

6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel’in Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmasında, otelin Elazığ depremi sonrası hasar tespit raporlarına yönelik belgelerin mahkemeye sunulması talep edildi. Davada, otelin sahibi Zafer K. ve diğer sanıkların “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebi bulunuyor.

Duruşmada hayatını kaybedenlerin aileleri ve sanıklar hazır bulundu. Mahkeme, hasar tespit raporlarının ıslak imzalı tutanakları ve sahada çalışan personel bilgilerinin gönderilmesini istedi. Dava, 13 Aralık 2024'e ertelendi.

"Sosyal Medyada Geleneğe Uygun Ve Hatalı Eserler Bir Arada" Serdivan Ulaşımı Medeniyet Bulvarı’ndan Kazımpaşa Yolu’na Kadar İnecek Sakarya, Sokak Hayvanları İçin Türkiye’nin En Kapsamlı Kampüsünü Açtı! Ferizli Belediyesi Aralık Ayı Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi Afetlere Hazırlıkta Doğru Bilgi ve Doğru Adım Sakaryaspor'u Bir Gece Aniden Başkansız Bıraktı