İzci ve Çevreciler, Dünya Çevre Gününde doğayı temizledi

Sakarya Gençlik ve İzcilik Kulübü Derneği izcileriyle birlikte çevre gönüllüleri, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü doğayı kirleticilerden arındırma etkinliğiyle karşıladı.

This browser does not support the video element.

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Doğanın dengesini gözet; çevreni koru ve temiz tut” mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğe Sakarya Gençlik ve İzcilik Kulübü izcileri, sporcular, çocuklar, gençler ve çevre dostu gönüllüler katıldı.

Doğa ile insan arasında bozulan dengenin yeniden tesisine katkı sağlamak için 22 yıldır faaliyetlerini sürdüren Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), doğayı kirleticilerden arındırma etkinliği düzenledi.

Türkiye Çevre Haftası çalışmalarına destek vermek ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çöplerden arındırılmış tertemiz bir doğayla karşılamak amacıyla düzenlenen etkinlik, Serdivan Kırcaali Yaylasında gerçekleştirildi.

Sakarya İzcilik Kulübü ve Çevre dostlarının katılımıyla saat 14.00’te başlayan etkinlik boyunca başta pet şişe, poşet, izmarit ve straforlar olmak doğada dönüşmesi zor olan atıklar ve kirleticiler toplanarak çevreye yönelik toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

Doğayı kirleticilerden arındırma etkinliği kapsamında toplanan atıklar geri dönüşüm merkezlerine teslim edildi.

Jandarmadan kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı Atadan kalma demircilik mesleğini 40 yıldır sürdürüyor Bir Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu Araçların hurdaya döndüğü o kazadan acı haber 12 kişinin yaralandığı kazada minibüsün freni patlamış Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı