İşte tatil için test isteyen ve istemeyen ülkeler!

Yaz aylarının gelmesiyle tatil planları yapılmaya başlandı. İçinde olduğumuz pandemi döneminde birçok ülkeye seyahat kısıtlaması getirildi. Peki yaz tatili için kapılarını açan ülkeler hangileri? Detaylar haberimizde..

Yaz sezonunun gelmesiyle tatil için yurtdışı hayalleri kuranların gözü kulağı aşı pasaportu haberlerinde. Ancak ülkeler, henüz uluslararası turizmin canlanmasını sağlayacak bir formülde uzlaşamadı. Mevcut şartlarda az sayıda ülke Türkiye'den gelişlere izin veriyor ancak buralara seyahat vize, uçuş süresi, PCR testi zorunluluğu gibi faktörler düşünüldüğünde ilk bakıştaki kadar kolay değil. Dahası hastalık durumunu gösterir PCR testleri maliyet açısından vizelerle yarışıyor.

MAKEDONYA TEST İSTEMİYOR
İşte Türkiye vatandaşlarının görece daha kolay yaz tatili yapabileceği ülkeler:

Hürriyet'in haberine göre; Son 7 günlük vaka ortalamasının 241 olduğu ülkede Türk vatandaşlarına karantina uygulanmıyor, ayrıca PCR testi de talep edilmiyor. Türkiye'ye dönüş için ise Üsküp havalimanının giden yolcu terminalinin girişine konuşlandırılan laboratuvarda hızlı PCR testi yaptırmak mümkün. Bir saatten kısa sürede sonuç vaadi bu hizmetin artıları. Ancak 1950 liralık fiyat etiketi büyük bir eksi. Bu arada Üsküp'e mayısın son haftası için gidiş-dönüş uçak biletinin bedeli tercih edeceğiniz havayolu şirketine bağlı olarak 1100 ila 1800 TL arasında değişiyor.