İşte Sakarya'nın meşhur 7 tatlısı!

Sakarya mutfağında hamur işlerinin ayrı bir yeri vardır. Böreğinden cızlamasına birçok çeşit hamur işi yapılan Sakarya’da, özellikle de bayramlarda ve özel günlerde titizlikle hazırlanan tatlıları sizler için derledik. İşte Sakarya'nın meşhur tatlıları...

Sakarya Tatlıları

Cevizli Lokum

Sakarya mutfağında hamur işlerinin ayrı bir yeri vardır. Böreğinden cızlamasına birçok çeşit hamur işi yapılan Sakarya’da, sevilen hamur işlerinden biri de Cevizli Lokumdur. Çayın yanında ailenizle ve misafirlerinizle tüketebileceğiniz bu harika lezzet, şehirde bulunan mahalle fırınlarında günün erken saatlerinde pişirilir ve kahvaltı sofralarında yerini alır.

Bir çeşit börek olan Cevizli Lokum, özellikle de bayramlarda ve özel günlerde titizlikle hazırlanır ve misafirlere sunulur. Fırınlarda kolaylıkla bulunsa da Sakarya evlerinde de pişirilen ve kokusu ile kendine hayran bırakan böreğin içerisinde fındık, ceviz ve peynir gibi sağlıklı ve besleyici malzemeler bulunur. Sakarya’nın sevilen bu lezzetini Sakarya’ya gittiğinizde herhangi bir fırından alarak deneyebilirsiniz.

Nerede Yenir: Cevizli lokumu Sakarya genelindeki pastane ve fırınlarda bulabilmeniz mümkündür.
Fiyat Aralığı: Düşük Seviye