Erzurum Tekman’da Tarihi Eser Operasyonu: 47 Parça Ele Geçirildi

Erzurum’un Tekman ilçesinde, jandarma ekiplerince yapılan operasyonda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 47 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli adli makamlara sevk edildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Tekman İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürüttükleri çalışmalarda önemli bir operasyona imza attı. Tekman ilçesine bağlı Gökoğlan Mahallesi’nde gerçekleştirilen denetimlerde, Roma dönemine ait olduğu düşünülen 47 parça tarihi eser ele geçirildi.

Operasyonda, 38 adet sikke, 3 adet yüzük, 1 adet haç figürü, 3 adet oval obje ve 2 adet kaşık bulundu. Ele geçirilen eserlerin tarihi ve kültürel açıdan değer taşıdığı belirtildi. Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan iki şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

"Sosyal Medyada Geleneğe Uygun Ve Hatalı Eserler Bir Arada" Serdivan Ulaşımı Medeniyet Bulvarı’ndan Kazımpaşa Yolu’na Kadar İnecek Sakarya, Sokak Hayvanları İçin Türkiye’nin En Kapsamlı Kampüsünü Açtı! Ferizli Belediyesi Aralık Ayı Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi Afetlere Hazırlıkta Doğru Bilgi ve Doğru Adım Sakaryaspor'u Bir Gece Aniden Başkansız Bıraktı