El sanatları festivali kapılarını açtı

Feyza Hobby Home çatısı altında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘El Sanatları Festivali’, kapılarını açtı. 11-12 Eylül tarihleri boyunca devam edecek olan festival ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Serdivan Arabacıalanı Mahallesi Mert Sokak’ta, Feyza Hobby Home çatısı altında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘El Sanatları Festivali’, kapılarını açtı. 11-12 Eylül tarihleri boyunca devam edecek olan festival ziyaretçilerini bekliyor olacak. 

Feyza Hobby Home işletmecisi Feyza Kaya, "Ben ilk başta hobi evimin bahçesinde düzenlemiştim girişimci kadınlarla beraber. 10 tane kadınla yol alalım onlarda satsınlar ürünlerini sadece bizim hobi evimizin ürünleri satılmasın diyerek bir yola çıktk. Orada biz 10 hanımla çıkacağımız yola 30 girişimci kadınla devam ettik. Katılımcı sayısı yüksek olduğu için belediyemizden bize daha büyük bir yer tahsis etmesini istedik. Sağ olsun başkanımda yardımcı oldu, bize bu yeri tahsis ettiler. 50 girişimci kadınla yola çıkmayı düşünürken, 70 çadır 140 girişimci kadınla şuan buradayız. Kadınlarımız sadece elleriyle yaptıkları ürünlerin tanıtımını ve satışını yapıyorlar. Buradan elde ettikleri kazanımları ile birlikte kendi ev ekonomilerine de katıkı da bulunabilecekler. Biz artık bu festivali belediyemizden yer konusunda destek gelirse gelenekselleştirmek istiyoruz. İnşallah bu hayallimizi de gerçekleştirebiliriz. Serdivan bölgesinde her yıl bu festivali yapmayı çok istiyoruz." dedi.