Badem çorbası nedir, nasıl yapılır?

İçi bademli, üstü bademli bu çorbayı çok beğeneceksiniz. Badem çorbasını bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Badem çorbası nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

130 gram kavrulmamış badem
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Muskat

Üzeri için:

Yarım çay bardağı file badem
1 tatlı kaşığı tereyağı

Sütlü badem çorbası tarifi nasıl yapılır?

Bademleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin. Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Badem sütü nasıl yapılır?

1 bardak bademi 1 bardak suyla geceden ıslatıyoruz. Sabah bademi süzüp, 2 bardak su ile rondoya koyuyoruz. 30 saniye rondoyu çalıştırsak yeter. Sütü çıkmış oluyor.

Randevu nasıl onaylanır? İşte adım adım izlenecek yol! Sakarya Bike Fest’e görkemli başlangıç Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi Resmi Gazete'de Alemdar: Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir şehir inşa edeceğiz Patlamada ağır yaralanmıştı, hayatını kaybetti Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezası ağırlaşıyor: Görüşmeler sürüyor