Aşının önemi çok büyük!

Çocuklarda Rutin ve Özel Aşılar 

Virüs ve bakteri gibi mikroorganizmaların hastalık yapma etkisinin ortadan kaldırılarak sağlıklı bireylere verilmesine aşı denir. Böylelikle kişinin bu mikroorganizmalarla yeniden karşılaştığında savunma oluşturması ve hastalığı hafif geçirmesi ya da hiç geçirmemesi amaçlanır. Aşı uygulamaları sağlık uzmanları tarafından steril bir ortamda uygulandığında son derece etkili ve güvenilirdir; uygulama onayı almadan önce uluslararası laboratuvarlarda uzun ve dikkatli bir incelemeden geçerler. 

Aşı uygulamaları sonrasında alerjik reaksiyon gibi ciddi komplikasyonların görülme ihtimali oldukça düşüktür. Enjeksiyon bölgesinde ağrı, kızarıklık veya hassasiyet görülebilse de bu yan etkiler aşıların önlediği hastalıklar yanında önemsizdir. 

Aşı uygulamaları sizi korumanın yanında hastalıkların sevdiklerinize yayılmasını da önlemeye yardımcı olur. Aşı uygulamaları her birimizin geleceğe karşı bir sorumluluğudur. Yalnızca birkaç nesil önce insanların yaşamlarını tehdit eden birçok hastalığı azaltmış, bazılarını ortadan kaldırmış aşılar hakkında toplumsal bilincin artması bu nedenle kritik önem taşımaktadır.