USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Amazon ve kargo şirketleri duyurdu: Ücretsiz taşınacak

Amazon, deprem bölgesine kargo ve lojistik sağlayacağını açıkladı. Ayrıca yerli kargo firmaları da ücretsiz taşıma gerçekleştirecek.

Amazon ve kargo şirketleri duyurdu: Ücretsiz taşınacak
07 Şubat 2023 | 14:58
Son Güncelleme:

Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedilen depremler hakkında teknoloji şirketlerinden destek gelmeye devam ediyor. Amazon CEO’su Andy Jassy tarafından yapılan açıklamaya göre, Amazon’un lojistik ve acil destek dağıtım ağı etkinleştirildi. Ayrıca Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Sürat Kargo ve PTT de yardım ürünlerini ücretsiz taşıyacak.

Amazon ve yerli kargo şirketleri ücretsiz dağıtım ağı başlattı

Google ve Apple’ın ardından bir destek de Amazon’dan geldi. E-ticaret devi, İstanbul’dan yola çıkacak ürünlerin lojistiği için yardım kuruluşlarıyla birlikte olacağını belirtti. Şirketten gelen açıklamaya göre bağışlar battaniye, çadır, ısıtıcı, yiyecek, çocuk bezi, bebek maması, ilaç ve diğer acil durum eşyaları gibi eşyaları içerecek.

Amazon’un lojistik desteğine ek olarak yerli taşıma şirketleri de ücretsiz kargo taşıyacağını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Sürat Kargo ve PTT bu yardımları ücretsiz olarak ulaştıracaklarını duyurdu.

Amazon CEO’su Andy Jassy, “Türkiye ve çevre bölgelerden acı haberler. Battaniye, çadır, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, bebek maması ve ilaç gibi bağışlanan yardım ürünlerini ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırmak için Amazon’un lojistik ve dağıtım ağını etkinleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgede aktif olarak bir depoya sahip olmadıklarını söyleyen Amazon, lojistiğin İstanbul’dan yürütüleceğini bildirdi. Türkiye’de 2000 çalışana sahip olduklarını, ihtiyaç duyulan yardımı sağlamak için envanter ve ekiplerden yararlanılacağını söyledi.

Daha önce Google CEO’su Sundar Pichai ve Apple CEO’su Tim Cook, Türkiye’ye yapacakları yardımı duyurmuştu. Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye, Suriye ve yıkıcı depremlerden etkilenen herkese dualarımızı ve taziyelerimizi gönderiyoruz. Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak” denmişti.