USD 42,51
EUR 49,57
ALTIN 5.773,38
BIST100 11.001
Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 3

500'den fazla personel bölgede

 

Teknik ekipleri, mobil hizmet personeli, arama kurtarma kadrosu, altyapı ve üstyapı çalışma ekibiyle 200'e yakın araç ve 500'den fazla personelle bölgedeki kentlerde çalışan Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası bölgeye ciddi miktarda yardım ve insan gücü ulaştırdı.

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 4

Başkan Yüce, Adıyaman'da kurulacağı açıklanan konteyner kent çalışmasında ciddi bir mesafe aldıklarını belirterek, ikinci bir konteyner kenti de İskenderun’da kuracaklarını açıkladı. İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsü arazisinde kurulacağı belirtilen 150 konteynerlik yeni yaşam alanında mescit, sağlık ocağı, market, çocuk oyun alanı ve barınma alanlarının yer alacağı belirtildi.

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 5

2 haftada bitmesi planlanıyor

 Arazide inceleme yapan Büyükşehir ekipleri, 13 personelle birlikte alt zemin düzeltme, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı ve çevre düzenlemesi için çalışmalara başladı. Başkan Yüce, sürecin istedikleri şekilde ilerlemesi durumunda İskenderun’daki konteyner kentin kurulumunu 2 haftada tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 6

Deprem yaşamış bir kentin insanı olarak acıları derinden hissettiklerini vurgularken konteyner kentlerin kurulumunda kendilerine destek olan hayırseverlere teşekkür ederek, "Sakarya, acıyı yaşayan bir şehir olarak kardeşlerine sahip çıktı. 1 milyon insanımız 13 buçuk milyon vatandaşımıza kucak açtı, yardımına koştu. İlk andan beri burada yaraların sarılması için gündüz-gece demeden çalışıyoruz. Bizzat yakından takip ettiğim fedakâr ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Adıyaman'dan sonra Hatay İskenderun’da 150 konteynerlik bir kent kurulumuna başladık. Şu ana kadar kurulumu başlayan konteyner sayımız 450'ye çıktı ve bu sayıyı elimizden geldiğince yükseltmeye çalışacağız" dedi.