USD 32,59
EUR 35,03
ALTIN 2.459,81
BIST100 9.867
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner

Türkiye'de asrın felaketi olarak nitelendirilen iki büyük depremde yıkımı yaşayan 13 buçuk milyon insanın yaşadığı 11 şehirde yaraların sarılmasına katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'dan sonra ikinci konteyner kentin kurulumuna İskenderun’da başladı.

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkım uğrattığı şehirlerde yaraların sarılmasını için çalışmaya devam ediyor. Başkan Yüce'nin talimatıyla ilk depremin yaşandığı saat 4.17'den itibaren tüm araçlarıyla ve uzman personeliyle bölgedeki faaliyetlere katılan Büyükşehir, hayatların kurtarılmasında ve afetzedelerin ihtiyaçlara ulaşmasında önemli bir rol oynadı.

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 2

#eniyibizanlarız diyerek 17 Ağustos 1999'da benzer acıları yaşayan Sakaryalılar arasında seferberlik başlatan Başkan Yüce Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep başta olmak üzere yıkımın yaşandığı tüm kentlerde ilk günden bu yana bizzat görev yaptı.

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 3

500'den fazla personel bölgede

 

Teknik ekipleri, mobil hizmet personeli, arama kurtarma kadrosu, altyapı ve üstyapı çalışma ekibiyle 200'e yakın araç ve 500'den fazla personelle bölgedeki kentlerde çalışan Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası bölgeye ciddi miktarda yardım ve insan gücü ulaştırdı.

Altınşehir ve İskenderun’da 450 konteyner - Sayfa 4

Başkan Yüce, Adıyaman'da kurulacağı açıklanan konteyner kent çalışmasında ciddi bir mesafe aldıklarını belirterek, ikinci bir konteyner kenti de İskenderun’da kuracaklarını açıkladı. İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsü arazisinde kurulacağı belirtilen 150 konteynerlik yeni yaşam alanında mescit, sağlık ocağı, market, çocuk oyun alanı ve barınma alanlarının yer alacağı belirtildi.