USD 32,46
EUR 34,75
ALTIN 2.419,37
BIST100 10.046
İHBAR hattı 0552 642 79 79

‘Altın Karınca’ ödüllü Sakarya’nın Adını Zirveye Yazdıracağız

Başkan Ekrem Yüce, 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nde konuştu. Arıcılık alanında rol model olacaklarını ifade eden Başkan Yüce, “Bal üretiminde her geçen yıl artış göstermeye önem veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızla da arıcılık alanında kendi potansiyelimizi ortaya çıkaracak, Sakarya’nın adını arı yetiştiriciliğinde de zirveye yazdıracağız” dedi.

‘Altın Karınca’ ödüllü Sakarya’nın Adını Zirveye Yazdıracağız - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı. Bu yıl 13.’sü Sakarya’da gerçekleştirilen etkinlikler, Çark Caddesi’nden başlayarak Demokrasi Meydanı’nda son bulan kortej yürüyüşü ile start aldı.

‘Altın Karınca’ ödüllü Sakarya’nın Adını Zirveye Yazdıracağız - Sayfa 2

Demokrasi Meydanı’nda devam eden programa, Moldova Ankara Büyükelçisi Dimitri Crotior, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, Sakarya Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Ör, arıcılar birliği il temsilcileri, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Tarım ve Orman Bakanlığı Kanatlı Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse, SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, ilçe kurum müdürleri, öğretim üyeleri, muhtarlar, STK ve oda temsilcileri katıldı.

‘Altın Karınca’ ödüllü Sakarya’nın Adını Zirveye Yazdıracağız - Sayfa 3

Birçok etkinliğin gerçekleştirildiği program, minik öğrencilerin halk oyunu gösterileri, resim ve şiir yarışması ödül töreni ve arı pastasının kesilmesiyle devam etti.

‘Altın Karınca’ ödüllü Sakarya’nın Adını Zirveye Yazdıracağız - Sayfa 4

Programda konuşan Başkan Yüce, “Bugün Türkiye Arıcılar Birliği tarafından Dünya Arı Günü için düzenlenen etkinliğimizi gerçekleştirmek adına buradayız. Malumunuz arıcılık, nebati kaynakların ve teknik bilginin bir arada kullanılmasıyla gerçekleşen sosyo-ekonomik bir faaliyettir. Sosyo-ekonomik diyoruz çünkü insanlarımız arıcılığı, hobi amacıyla da gerçekleştiriyor. Sakarya olarak biz, arıcılığı hobi olmanın da ötesine taşıdık. Büyük atılımlar yaparak ticari anlamda da güçlü konuma geldik. Bal, balmumu, arı sütü, arı zehri, polen ve propolis gibi değerli ürünleri biz buradan elde ediyoruz. Ekonomimize doğrudan katkı sağlayan arıcılık, tozlaşma sayesinde de üretim miktarını ve meyve kalitemizi de artırmaktadır” dedi.