USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Altın fiyatlarında 'derin düşüş' uyarısı! Yatırımcılar ikiye bölündü

Altın, Fed Başkanı Powell'ın enflasyon açıklamalarıyla birlikte üst üste ikinci haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Yatırımcılar altın fiyatlarıyla ilgili ikiye bölündü.

Altın fiyatlarında 'derin düşüş' uyarısı! Yatırımcılar ikiye bölündü
24 Haziran 2022 | 11:08
Son Güncelleme:

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu “kayıtsız şartsız” kontrol altına alma taahhüdü vermesinin ardından Fed’in sıkılaşma politikasına ilişkin fiyatlamalar nedeniyle art arda ikinci haftalık düşüşüne ilerliyor.

Spot altın, ekonomik gerileme endişeleriyle ABD tahvil getirilerinin düşmesine rağmen bu hafta düşüş eğiliminde. Bu, genellikle faiz getirisi olmayan değerli metali pozitif etkilese de, ancak şu ana kadar güvenli varlıklara olan yönelimde artış gözlemlenmedi.

Fed Üyesi Michelle Bowman Perşembe günü yaptığı açıklamada Temmuz ayında yapılacak toplantıda 75 baz puanlık artışı ve devam eden birkaç toplantıda 50 baz puanlık artışı desteklediğini kaydetti.

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Kongresi’nde yaptığı yarıyıllık sunumun ikinci gününde “Fiyat istikrarını tekrar temin etmemiz ve enflasyonu yüzde 2 seviyesine çekmemiz gerekiyor çünkü bunlar olmadan sürdürülebilir bir azami istihdam dönemi yaşamamız mümkün olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

ALTIN YATIRIMCISI İKİYE BÖLÜNDÜ

Powell, sert faiz artışlarının ekonomide bir resesyonu tetikleyebileceğini kabul etmişti.

SPI Asset Management İdari Ortağı Stephen Innes yatırımcıların iki bölündüğünü belirterek, “Faizlerin daha da yükselmesini ve altında fiyat trendinin 1.700 dolara gitmesini bekleyenler ve önümüzde bir resesyon yaşanacağını, enflasyonun zirveyi görmesi sonrası tekrar bir parasal gevşemeyle birlikte altın fiyatlarının yükseleceğini düşünenler var” ifadelerini kullandı.

YATIRIM KURULUŞLARINDAN ALTIN ANALİZİ!

Dinamik Yatırım tarafından yapılan altın analizinde şu ifadeler kullanıldı:

"Altın, 1829 direnç seviyesi altında işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin altında 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi halinde satış baskısı devam edebilir. Bu durumda ilk destek seviyemiz 1805 olacaktır. Olası, 1829 seviyesi üzerindeki fiyat oluşumlarında ise 1854 direnç seviyesini izliyor olacağız."

"DERİN DÜŞÜŞLER GÖREBİLİRİZ"

IKON Menkul tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Ons Altın düşen fiyat kanalı içinde kalmaya devam ediyor ve kanalın üst bandına yaklaştıkça buradan geri çekiliyor. Dün itibariyle tekrar 1836’nın aşağısına geldi ve 1822 seviyesinde. Hemen altında Mayıs ve Haziran ortası test edilmiş olan 1809 desteği var ve burası oldukça önemli. Eğer kırılırsa düşen kanalın altına doğru daha derin düşüşler görebiliriz. Olası tepkilerde kanalı yukarı kırdığını teyit etmemiz için günlük mum kapanışı ya da 1852 üzerinde birkaç adet dört saatlik mum kapanışı görmemiz gerekecek."