USD 32,58
EUR 34,88
ALTIN 2.439,29
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Altay ilk kez görüntülendi

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın katılacağı törenle 23 Nisan’da Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek Arifiye'de, yenilenen ve seri üretim aşamasına gelen Yeni Altay Tankı’ndan yeni görüntüler.

19 Nisan 2023 | 11:12
Son Güncelleme:

Türkiye’nin en kapsamlı, Avrupa’nın ise sayılı motor test alanına sahipliği yapan, Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki General Ali Fuat Cebesoy Kışlası 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı üretim tesislerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile TSK’ya teslim edilecek Yeni Altay Tankı görüntülendi.

Yerli mühendis grubu ve işçileri ile geliştirilen, tankın Yeni Altay olarak isimlendirilmesinde ise platformda çok ciddi değişikliklerin / iyileştirmelerin yapılmış olmasına işaret ediliyor.

Altay Tankı Zırh Sistemi, Roketsan mühendislerince güncel tehditlere karşı geliştirilmiş yeni nesil hibrit bir zırh sistemi olarak öne çıkıyor. Sistem içeriğinde bulunan ileri teknoloji zırh malzemeleri ve gelişmiş alt sistemler sayesinde yüksek seviyede koruma, minimum ağırlık ve hacim ile sağlanıyor.

Zırh Sistemi, minimize edilmiş kenar köşe etkileri ve optimize edilmiş yerleşim sayesinde mürettebat bölmesi ve kritik altı sistemler için yüksek başarımda koruma sağlarken, aynı zamanda rakiplerine göre arttırılmış çoklu vuruş dayanımına da sahip. Sistemin sahip olduğu açık mimari, yeni gelişebilecek tehdit senaryolarına göre güncellenme olanağına da imkân tanıyor.

TSK’daki testlerinin tamamlanmasının ardından toplamda 250 zırh setinin teslimatı hedefleniyor.

ALTAY tankının tüm konfigürasyonlarında kullanılabilecek bu zırh sisteminde kullanılan yeni nesil teknolojiler, ayrıca TSK envanterindeki diğer tanklar için de uyarlanabilecek. Gelecekte ise insansız kara araçlarında kullanımı da hedefleniyor.