USD 32,32
EUR 35,11
ALTIN 2.301,76
BIST100 9.076
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Alper Çağlar kimdir, kaç yaşında? Yönetmen Alper Çağlar hangi projelerde yer aldı?

Genç yaşında birçok projede görev alan senarist ve yönetmen Alper Çağlar Börü’nün devamı niteliğinde olan Börü 2039’un yönetmen koltuğunda oturacak.

Alper Çağlar kimdir, kaç yaşında? Yönetmen Alper Çağlar hangi projelerde yer aldı?
25 Kasım 2021 | 18:35
Son Güncelleme:

ALPER ÇAĞLAR KİMDİR?

1 Eylül 1986 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Alper Çağlar’ın sinema hayatı küçük yaşlarından itibaren başlamış. Henüz ilkokul öğrencisiyken bile hikaye anlatmaya olan ilgisi ve yeteneği ailesi tarafından fark edildi. Robert Kolej’de okuyan Çağlar’ın daha lise yıllarındayken birçok hikaye, animasyon film ve çizgi roman tasarladığı bilinenler arasında. Üstelik profesyonel sayılabilecek ilk sinema adımı da lise 2. Sınıfa giderken gerçekleşiyor. Kırgızistan’a gidip “Not So Far Away” adlı bir belgesel film çeken Çağlar’ın bu ilk adımı çevresinde çok ses getiriyor.

Robert Kolej ardından yaptığı işler ve başarısıyla University of Virginia bünyesinde Amerika’dan burs kazanıyor. Bursunu değerlendirip Amerika’ya giden Alper Çağlar, burada İletişim ve Medya İlişkileri üzerine eğitim alıyor. Türkiye’ye dönüşünde Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümüne girerek buradan da başarıyla mezun oluyor.

Yeni film ve dizilerinin hazırlık aşamasında olan Alper Çağlar şu anda 35 yaşındadır.

ALPER ÇAĞLAR FİLMLERİ

Belgesel bir filmle sinema hayatına adım atan Alper Çağlar neredeyse yönettiği her filmle adından söz ettiren bir isim haline geldi. Belgesel sonrası ilk sinema filmi olan “4 Saat” isimli film eğitim gördüğü Bilkent Üniversitesi katkılarıyla çekilmiş. Bir saate yakın olan film o dönemde büyük ses getirmiş ve ünlü yönetmen ve senaristler tarafından fark edilmiş. Aralarında Sinan Çetin’in de olduğu birçok yönetmenden iş teklifi alan Çağlar kariyer basamaklarını hızla ve başarıyla çıkmaya başlamış.

Sinema endüstrisi adına ilk büyük adımı 2006 yılında “Çağlararts” adlı limited şirketi kurarak atan Çağlar, kendi adını taşıyan şirketiyle hemen kısa ve uzun metrajlı olmak üzere film çekmeye başladı. Şirketinin ilk filmi “Bukalemun” otistik birinin oyunculuk yeteneğini anlatıyordu. Film, Altın Portakal ve Akbank gibi film festivallerinde beğeniyle izlendi ve bazı festivallerde finale kalan film oldu.

İlk filminden bambaşka olan Bukalemun’un ardından ondan da bambaşka olan “Camgöz” adlı filmi çekti. Film fantastik ögeler barındırmasıyla çok ilgi gördü ve konuşuldu. Camgöz filminin ardından ödüllerin ardı arkası kesilmedi ve Alper Çağlar sinema sektöründe tanınan bir yönetmen haline geldi.

Bu filmlerinin ardından Büşra, Dağ, Panzehir, Dağ II, Börü gibi filmleri çekerek sektöre adını altın harflerle yazdıran Çağlar Börü 2039 adlı internet dizisiyle büyük ses getirdi. Dizinin fragmanı yayınlandı ve yayın tarihinin 7 Aralık 2021 olmasına karar verildi. İzleyici merakla yeni diziyi bekliyor.