USD 32,59
EUR 34,79
ALTIN 2.421,31
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Almanya Şansölyesi Angela Merkel Türkiye'de

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, bugün Türkiye'ye geldi. Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Huber Köşkü'nde görüşüyor.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel Türkiye'de
16 Ekim 2021 | 12:48
Son Güncelleme:

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, bugün Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel Huber Köşkü'nde saat 12.00 sıralarında bir araya geldi.

BOĞAZ'I İZLEDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel, görüşme öncesinde Huber Köşkü'nün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı'nı izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkel'e İstanbul Boğazı hakkında bilgi verdi. Erdoğan ve Merkel gazeteciler ile sahildeki vatandaşları da el sallayarak selamladı.

İSTANBUL'DA KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Merkel çalışma ziyaretinde bulunuyor.

İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ATILABİLECEK ADIMLAR ELE ALINACAK

İstanbul'daki Huber Köşkü'nde yapılan görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

İŞTE GÜNDEMDEKİ DİĞER KONULAR

Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler de bulunuyor.

TÜRKİYE'DEN ÖVGÜ İLE BAHSETTİ

Merkel geçen hafta başında Kudüs'e yaptığı ziyarette Türkiye'den övgü ile bahsetti. Merkel, "Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa'ya yasadışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye'nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kırıklığı yaşanıyor. Temel konularda tutumlar farklı olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanız gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz" dedi.