USD 32,59
EUR 34,83
ALTIN 2.505,76
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Alişan Katlı Pazar Projesini Böyle Değerlendirdi

Ana TV ve Dolu Radyo'da canlı olarak ortak yayınlanan Safa Polat’ın sunduğu Ana Gündem programına konuk olan SESOB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan Adapazarı Belediyesinin Katlı Pazar yeri teklifine ilişkin konuştu.

Alişan Katlı Pazar Projesini Böyle Değerlendirdi
10 Mart 2022 | 22:04
Son Güncelleme:

ÇOK OLUMLU BİR ADIM

Canlı yayında SESOB seçimleri ve çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Hasan Alişan, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun Katlı Pazar için sunduğu dönüşüm teklifini de değerlendirdi. Alişan, “Katlı Pazaryeri depremden sonra ayakta kalan tek ticaret merkezidir. 841 tane işyeri var. Birileri beğenmeyebilir. Ama ne olursa olsun 841 tane aile bireyi bundan kimseye destek olmadan geçiniyor. Ancak bu insanlara sahip çıkmak lazım. Açıkça burasının restore edilmesi lazım. İşte bu boşluğu gören Adapazarı Belediyesi Mülkiyeti 841’in üzerinde olmasına rağmen önemli burası için çeşitli alternatiflerle fedakarlığa hazırız diyerek bir proje yapalım size sunalım size dediler bize. Bize bunu değerlendirin dendi. Çünkü burası belediyenin değil vatandaşın tapulu yerleri. Bu çok olumlu bir adım. Kendilerini tebrik ediyorum. Görüşme yaptığımızda ona da ilettim tebriğimi ve proje hakkında bilgi aldım. Yapılanlara teşekkür etmeliyiz. Neden yapmıyoruz dediğimiz gibi yapılanlara teşekkür edelim. Katlı Pazarla ilgili proje teklifinin eksikleri ve zorlukları var ama kervan yolda düzülür misali eksikleri yolda düzelteceklerini kendileri ifade ettiler. Biz inanıyoruz bu eksiklerin gidereceğine” dedi.

BELEDİYE NEŞTER VURDU

Adapazarı Belediyesinin Katlı Pazar sorununa önemli bir neşter vurduğunu ifade eden Alişan, “Önemli bir soruna neşter vurdular. Ameliyatta neşter vurulan hasta ölür. Hasta ölürse canlandırmanın yolunu bulunur ama bu hasta o ameliyat masasında tedavi görür diyoruz biz” dedi.

KIRMIZI ÇİZGİ: KİMSE MAĞDUR OLMASIN

Safa Polat’ın “Katlı Pazar projesinde Kırmızı çizginiz var mı?” sorusunu da cevaplandıran Alişan, “Burası özel şahıs malı. Kimse mağdur olmasın. Ticaret sürmeli. Ticaret men edilmemeli. Burada insanlar mağdur edilmemeli. Ben hep şey derim. Bu bir motor parçası cıvata ve kablo işi olumsuzluğa götürür. Bügünü iyi planlamak lazım. Kimseyi mağdur etmeden yola çıkılmalı. Teklif edilen proje bence uygulanabilir” diye konuştu.

BİR MASA KURULMALI

Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan ve Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe’nin de Adapazarı Belediyesinin teklifine olumlu baktıklarını belirten Alişan, “Onlar da olumlu. Endişeleri var. Benim de var. Mesela başkanın söylediği inşaat sürecinde pazaryerlerine geçici olarak çalışmaları gibi. Elbette siz önde ben arkada gibi sorunlar çıkabilir. Tren garının kapatılması gibi alternatifler var. Ancak en önemlisi bir masa olmalı bununla ilgili” dedi.

ESNAFIN CEBİNDEN PARA ÇIKMAYACAK

Başkan Işıksu’nun kendilerine esnafın cebinden para çıkmayacağını söylediğini de aktaran Alişan son olarak ise şunları kaydetti: “Bize esnafın cebinden para çıkmayacak dendi. Çok önemli bu. Bu kapsamda proje yerin belli bir miktar altına inmeli. Tabi ki kurallar çerçevesinde olmalı. Orayı yapacak insan da kar etmeli. Orada bir rant olmalı kazanım sağlanmalı. Rant olacak ki o bölge esnaflar kazansın. Bugün 100 TL kazanacaksa yarın 150 TL kazanacak sistem geliştirmesi gerek. Yoksa bugün 100 TL kazanacak yarın 50 TL kazanacaksa verimli değil. Gayrimenkul değeri 10 TL iken yarın da 10 TL kalacaksa da olmaz. Yarın 100 TL olacaksa olsun diyor ve böyle olacağını iddia ediyorum. Bu umutlarla olmasını diliyorum. İstiyorum ve bekliyorum. Bizim bu isteklerimizi biliyor yönetici arkadaşlarımız ve üzerinde çalışıyor.”

Konular: Sakarya