USD 32,33
EUR 35,05
ALTIN 2.283,62
BIST100 8.976
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Alişan Adayım dedi ve Seçim Tarihini Açıkladı

Ana TV ve Dolu Radyo'da canlı olarak ortak yayınlanan Safa Polat’ın sunduğu Ana Gündem programına konuk olan SESOB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Alişan, SESOB Genel Kurulunu 7 Mayıs’ta yapacaklarını ve yeniden aday olacağını açıkladı.

Alişan Adayım dedi ve Seçim Tarihini Açıkladı
10 Mart 2022 | 19:53
Son Güncelleme:

ODALARDA YÜZDE 25’İ DEĞİŞECEK DİYORDUM

Kendilerine bağlı 61 meslek odasının 1 Ocak 2022'de başlayan kongrelerin 31 Mart’ta biteceğine değinen Alişan, “Bugüne kadar ben kongrelerimiz başlamadan başkanlarımızın yüzde 25’i değişecek diyordum. Neden böyle diyorum çünkü ben teşkilatına hakim bir başkanım. Mesela bazı isimler görevlerini sonlandırdı bazıları yeni arkadaşlara devretmek istedi. Bugünkü tarih itibariyle 24,60 oranında değişti başkanlarımız. Yani benim tahminime 0.40’lık bir oran kaldı.” Şeklinde konuştu.

ODA SEÇİMLERİ TAMAMLANIYOR

"Öncelikle genelde bizim adımıza sivil toplum kuruluşu diyorlar biz bir sivil toplum kuruluşu değiliz biz kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşuyuz. Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşu özel bir kanunla kurulmuştur. Özel kanunun kuruluş maddeside 5362 sayılı kanunla kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşuyuz. Bu ilgili sektörde küçük esnaf ve sanatkar tanımında olan ticaret erbabları özellikle bir meslek odasına kayıt olmak zorunda. Bu meslek odasının Sakarya genelinde sayısı 61'dir. Ortalama 30 bin, 40 bin dolayında esnaf ve sanatkarların bağlı bulunduğu Sakarya genelinde 61 tane esnaf odası var. Merkezde ihtisas odaları var, ilçelerlerde karma odalardan esnaf ve sanatkarlar odası oluşmaktadır.Biz genel kurullarımızı kanunun belirlemiş olduğu süreler içerisinde yaparız. 4 yılda bir gerçekleştiriyoruz. Şimdi o yapılan süreçte yönetici arkadaşlarımız sınav veriyorlar. Nasip olursa bu ayın sonunda 31.03.2022 tarihinde bitecek bir sınav sorusuyla karşı karşıya kaldı. Yalnız sınavda şöyle 4 yıl boyunca sorumlusu olduğu meslek gruplarına karşı hangi görevler yaptı, hangi ödevleri verdiler, neleri yaptı, yapanlar sınıfı geçiyor yapamayanlarda kalıyor veya artık bu tabirle şuan ki 61 meslek odasının bugünkü tarih itibariyle 51 tanesinin genel kurulu tamamlandı, 10 tane kaldı. Son kalan 10 tanesinin ise bu ayın 25'ine kadar tamamlayacağız ve sonuca ulaşacağız inşallah” dedi.

SESOB GENEL KURUL TARİHİ

SESOB Genel Kurulunun tarihini de açıklayan Başkan Alişan, “7 Mayıs Cumartesi günü SESOB Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Görev verirlerse tekrar devam edeceğiz. Genel Kurulda aday olarak gireceğim. Görev verirlerse devam edeceğiz vermezlerse teşekkür edeceğiz” diye konuştu.

TESK’E ADAY DEĞİLİM

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na aday olup olmayacağına ilişkin soruyu da cevaplandıran Başkan Alişan, “Görev yapan insanların bir üst kademeleri düşünmesi gayet doğaldır. Ben hiç siyaset düşünmedim ve özgür hareket etmeye çalıştım bugüne kadar. Ben görevimi tamamlamak istiyorum. Asla TESK düşüncem yok” dedi.

Konular: Sakarya