USD 32,35
EUR 34,95
ALTIN 2.403,29
BIST100 10.222
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ali İhsan Yavuz'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına çok sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleri sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, çok sert tepki gösterdi.

Ali İhsan Yavuz'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına çok sert tepki
25 Mayıs 2022 | 15:54
Son Güncelleme:

HABER FOKUS/

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 'Yurtdışına kaçacak' sözlerinin ardından AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan çok sert yanıt verdiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye düşmanlarının adeta sözcülüğünü yaptığını dile getirdi.

TÜRKİYE DÜŞMANLARININ ADETA SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPAN...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik iddiaları, devlet memurlarını tehdit etmesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye düşmanlarının adeta sözcülüğünü yapan Kemal Kılıçdaroğlu, çukur siyasetinden vakit bulup yüzünü gerçeklere dönerse 15 Temmuz'da kimin kaçtığını hatırlar." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI İDDİALARLA İLGİLİ HAREKETE GEÇECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili yasal yollara başvuracağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni bir dava açmaya hazırlanıyor.

Davanın konusu; Kılıçdaroğlu'nun dün saat 22.00'de Twitter'dan paylaştığı TÜRGEV ve ENSAR Vakfı ile ilgili iddiaları.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır" dedi.

İKİ VAKIFTAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye para aktardığını iddia ettiği TÜRGEV ve ENSAR Vakfı'ndan da açıklama var. Vakıflardan yapılan ortak yapılan açıklamada iddialar reddedilirken, her iki vakfında ABD yasalarına uygun bir şekilde faaliyet göstererek, Türk öğrencilerin eğitimlerine destek verdiği vurgulandı.

Konular: Ali İhsan Yavuz