USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ali İhsan Yavuz; Sakarya'da Medya Çok Güçlü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya’nın öncü medya kuruluşu Grup Anadolu Medya’nın coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirilen resmi açılış programına katılım sağladı.

Ali İhsan Yavuz; Sakarya'da Medya Çok Güçlü
09 Mayıs 2022 | 16:23
Son Güncelleme:

Grup Anadolu Medya resmi açılış programında konuşma gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz Sakarya’da medyanın çok güçlü olduğunu belirterek bu güzide kuruluşun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Bünyesinde Ana TV Dijital Haber Platformu, 95.5 frekansında yayın yapan Dolu Radyo, Haber Fokus ve Adayorum haber siteleri ile E-Gazeten dijital gazeteyi barındıran Grup Anadolu Medya A.Ş. resmi açılış programını gerçekleştirdi. 1,5 yıl önce kurulan ancak açılışı pandemi koşulları dolayısıyla ertelenen Grup Anadolu Medya’nın Serdivan’da bulunan medya binasında gerçekleşen görkemli açılışta yoğun katılım yaşandı.

Ev sahipliğini Grup Anadolu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uzunoğlu, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Haldızoğlu, Beşir Beşiroğlu, Genel Müdür Safa Polat ve Yayın Yönetmeni İbrahim Bulut’un yaptığı açılışta yoğun katılım yaşandı.

Programda konuşma gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Grup Anadolu Medya'nın kuruluş hikâyesine hâkim olan biri olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi;

“Sayın valim, çok kıymetli hazirun, hepinizi hürmetle selamlıyorum. Bu güzel kuruluşun hayırlara vesile olmasını, güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Çok uzadı, gördüm biliyorum bende içindeyim ama arkadaşlarda muhtemelen diyordur ki açılışı bir buçuk yıl beklediysek biraz uzatmakta hakkımız olsa gerek diye düşünmüş olabilirler. Gerçekten her biri birbirinden değerli katılımcılar var sayın valimiz burada, büyükşehir belediye başkanımız burada, milletvekilimiz burada, il başkanımız burada, rektörlerimiz burada, genel müdürümüz burada, bakan yardımcımız burada, Ali İnci ağabeyimiz, Mustafa İsen hocamız, belediye başkanlarımız, kurucu il başkanımız, imam hatip eski müdürümüz, eski il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, kaymakamlarımız, müftümüz, hocalarımız, bürokratlarımız, birçok önemli her biri birbirinden değerli aktörün katılımıyla bu güzel açılış gerçekleştiriliyor, ben hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

“HİÇBİR ŞEY OLMASA BİLE BİR ŞEY OLSUN”

Grup Anadolu Medya’nın kuruluş hikayesine hakim olduğunu belirten Yavuz; “Buranın kuruluş hikâyesini en fazla bilenlerden biriyim açıkçası, ne haber sorusunun cevabını bulmak ve bulurken de en nitelikli bir şekilde bu işi gerçekleştirmek üzere kurulmuş bir yapıdan bahsediyoruz. Aslında kuruluşunda bu pandemi sürecinde hiçbir şey yapamazken “hiçbir şey olmuyorsa bile bir şey olsun ve hayırlı işler üretelim” sözünden ilhamla başlayan bir organizasyon bu. Gürkan Kılıç’ı karşımda görüyorum çok büyük emeği var kuruluşunda, Murat Ekşi’nin de çok büyük emeği var çok büyük ama, Halit Baki’yi hemen karşımda görüyorum çok büyük emeği var ve yine o süreçte Süleyman Uzunoğlu, Hüseyin Haldızoğlu ve Beşir Beşiroğlu’nun çok büyük katkıları var. Ama sonra Gürkan Kılıç, Halit Baki ve Murat Ekşi biz biraz daha kendi işlerimize çekilelim siz bu bayrağı devralın siz oraya biraz daha odaklanın biz buradan buralardan size katkı sağlayalım anlayışı içerisinde bu yolculuk devam etmeyi sürdürüyor. Yine A Haber’den Mehmet Karataş’ın çok büyük emekleri var o da burada. Ve diğer birçok emeği olan arkadaşımız var. İsmail hocayı da es geçmek istemiyorum.” dedi.

“KESİNLİKLE TAĞYİR VE TEZHİP YAPILMASIN”

Konuşmasının devamında medya anlayışının nasıl olması gerektiğine değinen Yavuz; “Gerçekten gördüm ki burada güzel işler yapılıyor. Baştan beri konuştuğumuz bazı şeyler var. Hem Rıdvan Duran bey hem Ekrem abi çok güzel noktalara işaret ettiler. Tamda onun için buranın var olduğunu söyleyebilirim. Dedik ki burası konvansiyonel bir medya anlayışının dışında bir dijital anlayışla bu işi kurgulasın ama bu işi yaparken kesinlikle tağyir ve tezhip yapmadan yapsın. Yani bozmasın arızalandırmasın küçümsemesin yok etmesin değersizleştirmesin ve olanı olduğu gibi versin. Bu işin temelinde bu var. Ve bütün bunları yaparken de basın ilkelerinden asla taviz vermesin. Hukuka ahlaka ve hakka uygun davransın. Hiç kimseye haksızlık etmesin. Mazlumun ve haksızlığa uğrayanların kesinlikle yanında olsun. Haberi asla manipüle etmesin değiştirmesin küçümsemesin küçültmesin ancak haberi temizleyebilir doğru bir şekilde sunabilir bu anlayışla versin. Bütün bunların yanında kesinlikle tarafsız olsun ve kesinlikle taraf olsun dedik başlangıçta. Dolayısıyla neye tarafsız olacağı belli haberi verirken az önce söyledim ama neye taraf olduğunu da bilerek iş çıkartsın. Mesela kesinlikle milletten yana, memleketten yana, haklıdan yana, adaletten yana, hukuktan yana, ahlaktan yana, güzelliklerinden yana iş yapsın dedik.Bu kabilden iş yaptıkları sürece arkadaşlarımız bizde dualarımızla onlara destek olacağımızı ben şahsen kendilerine söyledim. Allah muvaffak etsin, Allah utandırmasın.” dedi.

“METAVERSE ALEMİ”

Grup Anadolu Medya’nın Metaverse’e yönelik çalışmalarını değerlendiren Yavuz; “Ama görüyorum ki bir buçuk yıl önce temeli atılan bu müessese bugün Metaverse alanına alemine girmenin hesaplarını yapıyor. Ya da Metaverse’ü alıp bu dünyanın içerisinde monte etmeye çalışıyor oradan bir şeyler. Dolayısıyla daha bugünden bu dijital alanda Metaverse’e giriş o dünyanın içinde var olmanın hesaplarını yapıyor buna dair bir şeyler üretmeye çalışıyorsa daha iyi olacak ondan eminim.” dedi.

“SAKARYA’DA MEDYA ÇOK GÜÇLÜ”

Sakarya’daki Medya hakkında görüşlerini ifade eden Yavuz; “Zaten Sakarya’da medya çok güçlü, güzelliklere vesile olma anlamında ben birçok arkadaşımızı vaktiyle tebrik ettim. Buradan da tebrik etmek istiyorum. Yeri geldiğinde medyamız Sakarya’daki medya gerçekten güzelliklerin daha ortaya çıkması ve iyi işlerin yapılması anlamında çok büyük bize faydası oluyor. Ama çoğu zamanda her iki başkanımın bakanımın ve başkanımın da dediği gibi yani güzellikleri istediğimiz gibi çıkartamadığımızda karamsar bir atmosfer de oluşuyor. Sakarya gerçekten çok güzel bir şehir. Çok özel çok güzel işler yapılıyor. Tıklanmasa bile bu güzellikleri ortaya çıkartalım diyor hepinizi bir kez daha saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.