USD 32,52
EUR 34,97
ALTIN 2.437,37
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ali İhsan Yavuz: ''CHP'nin ne yaptığını kendileri de bilmiyor!''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, katıldığı canlı yayında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Elimizdeki bilgiler YSK’nın elinde yok" sözlerine tepki olarak açıklamada bulundu.

Ali İhsan Yavuz: ''CHP'nin ne yaptığını kendileri de bilmiyor!''
12 Ağustos 2022 | 23:22
Son Güncelleme:

HABERFOKUS / ALEYNA ACAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Bengü Türk kanalında Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu programına konuk oldu.

Programa canlı bağlantı ile katılan Yavuz, siyaset gündemini değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) elinde yok” açıklaması, siyasette yeni bir tartışma başlatmıştı.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini ‘’Cumhuriyet Halk Partisi’nden iki isim çıktı ve genel başkanlarının sözlerini tevil etmeye çalıştılar ama Kemal Kılıçdaroğlu sus pus.. Kemal Kılıçdaroğlu ne yapmak istedi bilmiyorum ama eminim kendileri de bilmiyorlardır‘’ ifadeleri ile eleştirdi.

CHP’nin kafasının karmakarışık olduğunu söyleyen Yavuz, ‘’İddia ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da CHP’nin de YSK’dan aldıkları seçmen listesinden öte hiçbir şey yok. Bu listeyi de çok verimli şekilde işleyebileceklerini de düşünmüyorum. Çünkü bunlar baştan beri sandıkta muvaffak olamayacaklarını düşündükleri için hep bir takım ayak oyunları ile sonuç almaya çalıştılar. ‘Biz çok güçlüyüz, bize her türlü bilgi geliyor’ mesajı vermeye çalıştılar ama çuvalladılar.’’ ifadelerini kullandı.

Cumhur ittifakını alt etmek için her yolun denendiğini belirten Yavuz, ‘’Güya biz diğer ülkelerden gelen milyonları seçmen yapmışız, ama sonra Yüksek Seçim Kurulu’ndan kendilerine gelen veriler ya da bir şekilde ele geçirdikleri verilere baktılar ki böyle bir şey yok. Sonrasında ise 400 – 500 bin gibi bir rakam bile yok çok çok daha az vatandaşlık verilen kişi sayısı dedi. Bunu söylerken önceki söylediği ile çeliştiğini bile fark edemedi.‘’ diye konuştu.