USD 32,37
EUR 34,95
ALTIN 2.324,99
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ali İhsan Yavuz canlı yayında tek tek anlattı: Manzara çok net! Cumhur İttifakı'nın oy oranı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İhsan Yavuz, Erkan Tan ile Sabah Ajansı'nda gündemin öne çıkan başlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz, Cumhur İttifakı'nın oy oranını açıkladı.

Ali İhsan Yavuz canlı yayında tek tek anlattı: Manzara çok net! Cumhur İttifakı'nın oy oranı... - Sayfa 1

Siyasette yaşanan sistem tartışması ve muhalefetin parlamenter sistem ısrarı neden? Başkan Erdoğan, 2023'te yeniden aday olabilecek mi? Anketlerde son durum ne? Cumhur İttifakı'nın oy oranı ne? Sakarya'da hangi yatırımlar yapıldı? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Ali Milletvekili İhsan Yavuz, Erkan Tan ile Sabah Ajansı'nda gündemin öne çıkan başlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ali İhsan Yavuz canlı yayında tek tek anlattı: Manzara çok net! Cumhur İttifakı'nın oy oranı... - Sayfa 2

İşte o açıklamalardan satır başları;

PARLAMENTER SİSTEM TARTIŞMASI NEDEN?

Sadece bunun lafını ediyorlar ya da hayalini kuruyorlar. Bunun hayalini kurmakta da haklılar çünkü kendisine kazandıracak millete kazandırmayacak. Geçmişte hep kriz ve kaoslarla Türkiye yönetildi. Türkiye'ye hep kaybettirdi. Kendine güvenemeyen normal yollarla birtakım statüleri elde edemeyenler, olağanüstü yöntemlerin işlemesinde medet umuyor. Parlamenter sistem buna olanak sağlıyor. Darbeyi oluşturan temel unsurlardan bir tanesi o sistem.

Ali İhsan Yavuz canlı yayında tek tek anlattı: Manzara çok net! Cumhur İttifakı'nın oy oranı... - Sayfa 3

Öyle bir algı oluşturuyorlar ki yeniden parlamenter sisteme döndüğümüzde demokrasi gelecek her şey rayına oturacak falan diye ama biz 150 yıla yakın bir süreçte parlamenter sistemi denedik. Durmadan seçime gidilen durmadan hükümetlerin yıkıldığı yapıldığı bir ortamda bir şey üretmek mümkün müdür?

Ali İhsan Yavuz canlı yayında tek tek anlattı: Manzara çok net! Cumhur İttifakı'nın oy oranı... - Sayfa 4

"BİLMESELER BU KADAR UÇTAKİ İNSANLARIN BİR ARAYA GELMESİ MÜMKÜN MÜ?"

Onlar da biliyorlar AK Parti'nin ne kadar güçlü olduğunu, emin adımlarla yoluna devam ettiğini. Cumhurbaşkanımızın yine bütün anketlere göre yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini onlar da görüyor ve biliyor. Zaten bu kadarını görmeseler ve bilmeseler bu kadar uçtaki insanların bir araya gelmesi mümkün müdür? Yeter ki Cumhurbaşkanını, AK Parti'yi alt edelim gerekirse Türkiye de o kaos ve kargaşa ortamlarına sürüklensin. Bu anlayış içerisinde hareket ediyorlar.