USD 32,51
EUR 34,90
ALTIN 2.437,39
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Aleyna Ölmez tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi

Depremin merkezinde enkaz altında kalan ve 11'inci günde kurtarılan Aleyna Ölmez, sağlığına kavuştu. Hastanede düzenlenen basın toplantısında konuşan genç kız, "Psikolog olmak istiyorum" dedi.

Aleyna Ölmez tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi
02 Mart 2023 | 16:56
Son Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 25 gün geçti.

Sarsıntının hissedildiği 11 ilde, 45 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan büyük afet yürekleri dağladı.

Asrın felaketinde arama-kurtarma ekipleri, zamana karşı yarışta bir cana daha ulaşmak için büyük bir mücadele ortaya koydu.

Günler sonra enkazdan çıkarılanlar, acının ortasında adeta teselli oldu.

248'inci saatin mucizesi

Bunlardan biri de depremin merkezi Kahramanmaraş'ta yaşandı.

Kayabaşı Mahallesi’nde yıkılan Atabey Apartmanı enkazında bir kişinin canlı olduğunu tespit eden Dilovası Belediyesi ekipleri, yetkililere haber verdi.

Ardından olay yerine gelen ekipler, depremden 248 saat sonra 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’i uzun uğraşlar sonucu enkazdan sağ kurtardı.

17 yaşındaki genç kız, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Önce geçmiş olsun telefonu ardından ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tedavisi süren Ölmez ile yakından ilgilendi.

İlk olarak ailesini arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra genç kızla telefonda konuşup durumunu sormuştu.

Son olarak afet bölgesinden Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği sözü tutarak Aleyna Ölmez'in tedavi gördüğü hastaneye gitti ve burada tedavisi sürecine ilişkin bilgiler aldı.

"Psikolog olmak istiyorum"

Son olarak Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin güzel haber geldi. Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden taburcu edilmesine karar verildi.

Sağlığına kavuşan Aleyna, kendisi için düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Hastanedeki tüm doktorlara ve herkese çok teşekkür ederim. Buraya ilk geldiğimde çok korkuyordum. Hiç gelmediğim, bilmediğim bir şehir. Ne yapacağımı da bilmiyordum, çok ilgiliydiniz. Şu an 11'inci sınıfım, 1 senem daha var. Sınava seneye gireceğim. Psikolog olmak istiyorum.

11 gün boyunca hiçbir şey yiyip içme şansım olmadı, ortam da karanlıktı. Depreme odamda yakalandım, hareket etme şansım da olmadı. Herhangi bir açlık ya da susuzluk hissettiğimde uyudum. Vaktim uyumakla geçtiği için pek bir şey hatırlayamıyorum.

Bundan sonraki süreçte de yine teyzemle beraber yaşayacağım. Ankara'da kalmayı düşünüyoruz, fizik tedavi süreci boyunca buradayız.