USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor

Başkan Adayı Alemdar, Sakarya Gelişim Vizyonu Proje Tanıtım Toplantısı ile yeni dönem yatırım ve projelerini açıkladı. Alemdar, “Şehrimizin geleceğini, Sakarya için yapacaklarımızı paylaştık. Şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ise “Sakarya için ne yapılabilir diye sürekli düşünüyoruz. Vaat edilen bu projelerimizi gerçekleştirmek adına şehrimizin tüm aktörleriyle omuz omuza vererek hep birlikte çalışacağız” dedi.

Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 1

Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, Sakarya Gelişim Vizyonu’yla projelerini ve 2030 Kentsel Gelişim Vizyonu’nu açıkladı. Kentsel gelişimden ulaşım ve çevreye, tarımdan sıfır atığa, turizmden sağlığa, kültürden sosyal çalışmalara, kadın, genç ve çocuklardan engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlere, spor ve birçok alanda projelerini kamuoyuyla paylaşan Alemdar, ‘Sakarya Yüzyılı Başlıyor’ vurgusunda bulundu.

Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 2

Çalışacağız, üreteceğiz ve hep birlikte başaracağız

Proje tanıtımı öncesi bir selamlama konuşması gerçekleştiren Başkan Adayı Alemdar, “Bugün Sakarya için bir araya geldik. Şehrimizin geleceğini, Sakarya için yapacaklarımızı konuşacağız. Gelecek vizyonumuzu ve projelerimizi paylaşacağız. Sakarya’yı Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştıracak adımları kararlılıkla izleyeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, hep birlikte başaracağız. Bizler Sakarya’nın sadece bugününü değil, geleceğini düşünüyor ve planlıyoruz” diye konuştu.

Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 3

Sakarya’nın sadece bugününü değil, geleceğini düşünüyor ve planlıyoruz

Alemdar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Afetlere karşı dirençli bir şehir olmak, önceliğimiz olacak. Yatay mimari anlayışından taviz vermeden, deprem görmüş, risk taşıyan yapıları dönüştüreceğiz. Ulaşımda trafik akışını rahatlatacak yeni bulvarlar, köprülü kavşaklar inşa edeceğiz. Toplu taşıma filosunu, çevre dostu araçlarla yenileyecek, raylı sistemleri mutlaka şehrimize kazandıracağız. Yeşil alanlar, millet bahçeleri ile hemşehrilerimize nefes alacakları yeni ortamlar sunacağız. Şehrin doğasını, suyunu, çevresini koruyacağız. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi destekleyerek tarımsal üretimi artıracağız. Turizm potansiyelini en iyi şekilde kullanan, gelişmiş sanayisi ile ülkemizin üretim kapasitesine büyük katkı sağlayan bir Sakarya oluşturacağız. Sosyal belediyecilik anlayışını önceleyerek eğitimde, sporda, sağlıkta, kültür ve sanatta şehrimizi yeni modern kimliğine hep birlikte kavuşturacağız. Projelerimiz, yılların birikimi, alanında uzman bilim insanlarının üretimiyle hazırlandı. Her biri gerçek ölçeklerde, gerçek yerlerinde projelendirilmiş, altyapısı dahil olmak üzere ciddi bir planlama süreci ile ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 4

Afetlere karşı dirençli şehir vizyonu

Konuşmasının ardından video gösterimi eşliğinde proje detaylarını paylaşan Alemdar, önceliklerinin afete dirençli bir şehir kurmak olduğunu ifade ederek, “Dirençli şehir olmanın ön şartı, afetlere karşı geliştirilecek önlem ve hazırlık çalışmalarıdır. Şehrimizin deprem kuşağında olduğunu ön görerek çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. Bu kapsamda;

  • Hazırladığımız planlar doğrultusunda şehrin sağlam zeminlerinde toplu konut ve arsa üretim çalışmaları yapacağız.
  • Afet odaklı planlama çalışmaları ile afet risk haritalarımızı hazırlayacağız.
  • Deprem izleme merkezi kuracağız. 7/24 deprem riskini ve olası afet hareketlerini izleyeceğiz.
  • Afet bilincinin oluşması için öncelikli çocuklar olmak üzere uygulamalı eğitimlerin verileceği afet eğitim parkı yapacağız.