USD 32,55
EUR 34,97
ALTIN 2.448,33
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akyazı’dan iki okul ön elemelerden geçti

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Akyazı İmam Hatip Ortaokulu'nun hazırladıkları projeler, Teknofest 2021 için yapılan ön elemeyi geçti.

Akyazı’dan iki okul ön elemelerden geçti
07 Haziran 2021 | 12:56
Son Güncelleme:

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Akyazı İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl 21 -26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Teknofest Proje yarışmasına 'insan yararına teknoloji sağlık ve ilk yardım' kategorisinde katılmak için proje hazırladı.

İki okulun projeleri, Teknofest 2021 için yapılan ön elemeyi yüksek puan alarak geçti.

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Havva Sevde Bayrak ve Zehra Ceren Yüksel’in birlikte hazırladıkları ve daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek proje seçilen geçen yıl Gaziantep’te düzenlenen Teknofest Uzay ve Teknoloji Festivalinin 'insan yararına teknoloji sağlık ve ilk yardım' kategorisinde katılarak Türkiye 8. olan Diz Eklem Robotu Projesi ön eleme sonucunda bu yıl katılmış olduğu Lise kategorisinde 91 puan alarak ön eleme değerlendirmesini geçmeyi başardı.

Akyazı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Mehmet Hanefi Turan‘ın hazırladığı 2020 Teknofest Final yarışmasına ilkokul kategorisinden katılarak Türkiye 4. olan 'EGZOZSAVAR' adlı proje jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda bu yıl Ortaokul kategorisinde 95 puan alarak ön elemeyi geçti.

2020 Teknofest proje yarışmasında projenin danışmanlığını yapan ve bu yıl İstanbul’da düzenlenecek Teknofest için öğrencilerini hazırlayan Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Turhan Turan, Havva Sevde Bayrak ve Zehra Ceren Yüksel’in ve Akyazı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mehmet Hanefi Turan ile gurur duyduğunu, öğrencilerinin geçen yıldan tecrübeli olduklarını final yarışmasına kalmaları durumunda başarılarını derece ile taçlandırabileceklerini , öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerinin çok iyi olduğunu ve öğrencilerinin yeterli donanıma sahip olduklarını belirtti.

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Muammer Hikmet ise; " Bizlere yaşatmış oldukları mutluluktan dolayı öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederim. Final yarışmasına katılmaya hak kazandıkları takdirde öğrencilerimizin Sakarya’mızı en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" dedi.