USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akyazı terminaline kavuştu

Akyazı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ‘Akyazı İlçe Terminali’ görkemli bir törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Terminalimiz Akyazı’mıza hayırlı olsun “ dedi.

Akyazı terminaline kavuştu - Sayfa 1

Akyazı’nın uzun yıllardır ihtiyacı olan ve Akyazı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Akyazı İlçe Terminali görkemli bir törenle açıldı. Fatih Mahallesi’nde 3 bin 500 metrekare alan üzerinde 8 milyon 772 bin liraya inşa edilen terminalin açılış törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP Sakarya eski Milletvekili Zihni Açba, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık,  ilçe belediye başkanları, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan, ATSO Başkanı Z. Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem, MHP İlçe Başkanı Soyhan Sofuoğlu, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akyazı terminaline kavuştu - Sayfa 2

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Bilal Soykan gerçekleştirdi. Akyazı’nın önemli bir ihtiyacı olan Akyazı İlçe Terminali’ni açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Soykan, “ Bugün ilçemiz için çok önemli, çok özel ve güzel bir gün. Uzun yıllardır eksikliği hissedilen ve çokça zikredilen ilçe terminalimizi bugün hep birlikte hizmete açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akyazı terminaline kavuştu - Sayfa 3

Başkan Bilal Soykan, “ Göreve başlamamızın dördüncü yılında ilçemize önemli hizmetler kazandırdık.  Akyazı Sokak Hayvanları Bakımevi ve Güzlek Mesire alanımızı hizmete açtık. Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçemiz genelinde 200 bin tonun üzerinde asfalt çalışması gerçekleştirdik. 9 mahallemizi doğalgaz ile buluşturduk. Üniversitemizin 4 yıllık fakültesinin açılışını gerçekleştirdik ve fakültemizin idari binasının kaba inşaatını tamamladık. Akyazı Spor Kompleksimizi de inşallah Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce hizmete açacağız. Aynı şekilde çalışmalarına başladığımız Mezbahane ve Hayvan Borsası Projemizin de açılışını inşallah Mart ayında hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Akyazı terminaline kavuştu - Sayfa 4

Açılışı gerçekleştirilen ilçe terminali ile birlikte Akyazı’nın toplu taşıma sistemine düzen getireceklerini ifade eden Başkan Soykan, “ İlçemize uzun yıllar hizmet verecek olan bu tesisimiz şoför esnafımıza, kooperatiflerimize, ulaşım sektörüne ve hemşerilerimize hayırlı olsun. Bütün çalışmalarımızda emeği geçen başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere, meclis üyelerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, İl ve İlçe Başkanımıza, teşkilatımıza ve karda kışta her zaman yanımızda olan sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.