USD 32,34
EUR 35,13
ALTIN 2.304,80
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akyazı Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası açıldı

Akyazı, Yeniorman Mahallesi'nde Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası yemek töreni eşliğinde açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Yeniorman Mahalle Muhtarı Ahmet Yavaş katılım sağladı.

Akyazı Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası açıldı
23 Mayıs 2023 | 14:39
Son Güncelleme:

Akyazı Belediyesi'nin Yeniorman Mahallesi'nde belediyeye ait 19 bin metrekarelik alanda hayat geçirdiği, Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası; içerisinde mezbaha, canlı hayvan borsası, et satış binası, kafeterya ve sosyal alanların bulunduğu proje yemek merasimi akabinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşma yapan Ekrem Yüce, "Öncelikle bugün bir araya geldiğimiz Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası'nın Akyazı’mıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 20 yılda geldiğimiz noktaya baktığımızda iftihar etmemek elde değil. Yarınları düşünerek neler yapabilir, ülkemizi nerelere taşıyabiliriz diyerek istişarelerde bulunmaya devam edeceğiz." Dedi.

Başkan Yüce’nin ardından söz alan Başkan Soykan, "Geride bıraktığımız dört yıl içerisinde Cumhurbaşkanımız önderliğinde eser ve hizmet siyaseti bağlamında birçok eseri geride bıraktık. Bugün burada da ilçemizin en önemli eksiklerinden biri olan Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." sözlerine yer verdi.

Son olarak açılışta söz alan Yeniorman Mahalle Muhtarı Yavaş, "Özellikle Akyazı Belediye Başkanımızın Akyazı'nın eksiklerini görüp anında ve yerinde müdahalede bulunduğu için kendisine ayrıca teşekkür ederim. Akyazı ilçemiz birçok ekonomik kıymetin bir arada yaşadığı, Sakarya'nın tarımsal hazinesi olan yerlerden bir tanesi. Bir taraftan yaklaşık 100 bin ton mısır üretimi, öbür taraftan hayvan üretimi olarak Sakarya'nın önemli bir ticari konumuna paydaşlık etmektedir. İfadelerine yer verdi.