USD 32,49
EUR 34,62
ALTIN 2.474,15
BIST100 9.532
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akyazı Belediyesi'nden 1 haftalık faaliyet raporu

Akyazı Belediyesi tarafından ilçe genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Akyazı Belediyesi'nden 1 haftalık faaliyet raporu
08 Haziran 2021 | 11:01
Son Güncelleme:

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın da yakından takip ettiği teknik çalışmalar kapsamında geride kalan 31 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında ilçe genelinde alt yapı güçlendirme, yağmur suyu hattı büz döşeme çalışmaları ve rögar yapımı ve rögar temizleme çalışmaları, yağmur suyu kanal temizleme çalışmaları, yol bakım onarım çalışmaları, yol genişletme çalışmaları, malzeme serimi, mıcır serimi çalışmaları, heyelan bölgelerinde yol düzenleme çalışmaları, kilitli parke yapımı, beton kaldırım yapımı, Çocuk parkı yapımı ve mevcut çocuk parklarının bakımı, nitelikli ot kesimi ve peyzaj çalışmaları yapıldı.

Ayrıca Haziran ayı 1. ve 2. Oturumları gerçekleştirildi. Meclis toplantısında toplamda 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İlçede faaliyete başlayan kurum, kuruluş ve işyerlerinin açılışlarına katılım sağlandı.
Belediye ekiplerince 31 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında yapılan çalışmaların genel özeti ise şöyle;

Gazi Süleyman Paşa Mahallesi Yol malzeme serimi çalışması, Ballıkaya Mahallesi heyelan bölgesi çalışması, Cumhuriyet Mahallesi Yağmur suyu kanal temizleme çalışması, Erdoğdu ve Hastane Mahallesi Mıcır serimi, Erdoğdu Mahallesi Çocuk Parkı çalışması, Ömercikler Mahallesi Rögar yapımı, İnönü Mahallesi Yağmursuyu kanalı tamir çalışması, İnönü Mahallesi Rögar yapımı, Kayabaşı Mahallesi Yol bakım çalışması, Hanyatak Mahallesi dar olan yolların genişletilmesi çalışmaları, Hanyatak Mahallesi Yol genişletme çalışması, Haydarlar Mahallesi büz çalışması, Orta Mahalle Büz döşeme çalışması, Pazarköy Mahallesi Rögar çalışması, Taşburun Mahallesi Rögar çalışması, Topçusırtı Mahallesi Yol malzeme serimi, Yağcılar Mahallesi Kilitli parke çalışması, Yenidoğan Mahallesi yol bakım onarım çalışmaları ve beton kaldırım yapımı, Yuvalak Mahallesi Kaldırım hazırlığı çalışması, Kapalı Pazaryeri dezenfeksiyon çalışması, İlçe Geneli rögar temizleme çalışması, İlçe Geneli Parkların bakımı ve peyzaj çalışması, İlçe geneli Alt yapı güçlendirme çalışmaları, İlçe Geneli yol bakım onarım çalışmaları, İlçe Geneli yol bakım, onarım ve malzeme serimi çalışması, İlçe geneli Covid-19 tedbirleri kapsamında ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

MECLİS TOPLANTISI

Haziran Ayı Meclis toplantısı 1. ve 2. Oturumları gerçekleştirildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapımı tamamlanan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İletişim Laboratuvarı’nın açılışına katılım sağlanması.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen, Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi Derneği (SAKTİM) tarafından yürütülen, Gencim Çünkü! Projesinin açılış programına katılım sağlanması.

Akyazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2020 – 2021 Eğitim öğretim yılında üretilen ürünlerin sergilendiği yılsonu sergisi ve öğrenme şenliği etkinliğinin açılış programına katılım sağlanması.
Zabıta ekipleri tarafından İlçemiz genelinde tüm kamusal alanlarda, işyerlerinde, fırınlarda, halkın yoğun olduğu alanlarda, Kapalı pazar yerinde maske mesafe ve temizlik denetimlerinin yapımı.

Sağlık İşleri ekiplerince İlçe genelinde Sahipsiz, hasta yaralı, bakıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyon çalışmalarının yapılması ve yeniden sağlıklı bir hale gelmesi amacıyla geçici hayvan bakım evine alınması. Sahipsiz sokak hayvanları için hayırsever fırıncı esnaflarımızdan ekmek toplanması ve barınağa getirilmesi çalışmaları. Larva, uçkun böcek ve haşerat ile mücadele kapsamında kapalı ve açık kanallarda yoğun dumanlama, ilaçlama çalışmaları ile hayvansal gübre biriken ahır kenarları gibi yerlerin sinek oluşumuna karşı ilaçlanması çalışmaları.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince İlçe genelinde yapımına başlanan teknik çalışmaların öncesinde ve sonrasında çevre bilgilendirme tabelalarının konulması ve toplanması, bayrak, afiş v.b çalışmaların asılması ve toplanması, İlçemiz genelinde yapımına devam edilen mesire ve spor alanı için kale direği, pota, bayrak direkleri v.b malzemelerin yapımları, Çatalköprü mahallesinde yapımı devam eden köprü için korkuluk yapımı çalışmaları.