USD 32,48
EUR 34,74
ALTIN 2.439,55
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu

Hava sıcaklığının düşmesiyle bitki ve kış çaylarına talep arttı. Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler aktarın yolunu tuttu. Ağırlıklı olarak ıhlamur, zencefil, tarçın ve karışık çaylar tercih ediliyor.

Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu - Sayfa 1

Grip ve soğuk algınlığına karşı bünyesini doğal yollarla güçlendirmek isteyenlerin tercihi şifalı bitkiler. En çok talep gören bitkileri sıralayan aktar Necmi Yiğit, “Kışın gelmeye başlaması ve okulların da açılmasıyla soğuk algınlıkları arttığı için aktarlarda bir yoğunluk olmaya başladı. Özellikle ıhlamur, papatya, hatmi çiçeği, zencefil, zerdaçal, bamya çiçeği yani hibisküs ve kuşburnuna yoğun talep oluyor. Çünkü her biri ayrı ayrı soğuk algınlığına iyi gelen bitkilerdir.  Birde bunlara ek olarak atom çayı talebi çok oluyor” ifadelerini kullandı.

Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu - Sayfa 2

Bağışıklığı güçlendirmek için..

Koronavirüse yakalananların bağışıklığını güçlendirmesine yardımcı olmak için şifa kaynağı bitkilerine de değinen Yiğit, “Koronavirüse yakalananların bağışıklıklarını güçlendirmek için herkesin propolis kullanmalarını öneriyorum. Propolis vücuttaki iltihabı kurutmaya yardımcı oluyor. Ciğerleri temizleyen macunlar var, D vitamini, C vitaminleri var bunları kullanmalarını öneririm. Örneğin çam reçinesi nefes açıcıdır. Mide içinde kullanılan bir bitkidir. Akşamları bir çay bardağı suya kesme şekerin yarısı kadar koyup sabaha kadar bekletiliyor sabahta suyu içilir tanesi yenir. Atom çayları var. İçerisinde zerdeçal, karanfil, yenibahar olan bir karışım bu soğuk algınlığına birebir bir çaydır. Bir hafta on günde geniz akıntısına da iyi gelir” dedi.

Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu - Sayfa 3

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çeşit çeşit bitkiler alınıyor. Uzmanlar bu ürünlerin tedavi amaçlı değil daha çok takviye amaçlı ve usulüne uygun şekilde kullanılmasını öneriyor. Uzmanlar kış günlerinde çok tüketilen bitki çaylarının faydalarını şöyle sıraladı;

Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu - Sayfa 4

Ihlamur;

·         Terlemeyi teşvik eder,

·         Ateş düşürür,

·         Öksürüğe iyi gelir,

·         Gribe ve nezleye iyi gelir,

·         Migren ağrılarını hafifletir,

·         Kaygıyı azaltır,

·         Stresi azaltır ve rahatlama sağlar,

·         İshal tedavisinde kullanılır,

·         Kan basıncını düşürür,

·         Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır,

·         Damar sertliğine karşı kullanılır,

·         Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar,

·         Kas spazmlarını giderir,

·         Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır,

·         Boğaz ağrısını alır,

·         Hazımsızlığa iyi gelir,

·         Çarpıntıyı giderir,

·         Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.