USD 32,34
EUR 34,89
ALTIN 2.394,14
BIST100 10.197
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akşener Kocaali’de günah çıkarttı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Sakarya’nın kuzeyinde ilçe ziyaretleri gerçekleştirdi. Kocaali’de halka seslenen Akşener, İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın ifadeleri için Alevilerden ve Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

Akşener Kocaali’de günah çıkarttı!
09 Haziran 2022 | 16:50
Son Güncelleme:

Kocaali’de halka seslenen Akşener, İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın Kılıçdaroğlu’nun Alevi olması nedeniyle Türkiye’de seçim kazanamayacağına yönelik ifadeleri için Alevilerden ve Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi. İYİ Partili milletvekilin sözleri alevi vatandaşlar ile CHP’lilerin büyük tepkisini çekmişti.

Sakarya’da katıldığı ilk ziyarette özür dileyen Akşener’in bu hareketi, ‘Akşener Sakarya’da günah çıkarttı’ yorumlarına sebep oldu. Ayrıca İYİ Parti liderinin özür dilemesinin ardından Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti Milletvekili Oral’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan özür dilemek için randevu istediğini ve parti genel merkezinde özür ziyaretinin gerçekleşeceğini duyurdu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Parti TBMM Grubunun, Milletvekili Oral’ı disiplin kuruluna sevk ettiği öğrenildi. Şehit yakınına küfür ettiği görüntüler büyük tepki toplayan İYİ Partili milletvekili için disiplin sürecini işletmeyen kurulun, tepkilerin yumuşaması için Oral’ı da göstermelik olarak kurula sevk edeceği düşünceleri Alevi vatandaşlar tarafından dillendirilmeye başladı.