USD 32,40
EUR 35,09
ALTIN 2.325,61
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akreditasyonu Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu 2021 dönemi işbaşı gözlem ve staj hareketliliklerine katılan öğretmen ve öğrencilerin sertifika dağıtım töreni Erenler Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Akreditasyonu Sertifika Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 1

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğrencilerimize sertifikalarını takdim ettiği konuşması sırasında; “Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus projelerinde Mesleki Eğitim, Okul Eğitimi ve Yetişkin Eğitimi alanlarında akreditasyon belgesi alan 14 İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasına girerek eğitim stratejisini uluslararası bir boyuta taşıma fırsatı yakalamıştır. Bu çerçevede mesleki eğitim alanında 2021 yılı hareketlilik planlamasında öğretmen ve öğrencilerimiz İspanya, Çekya ve Romanya'da işbaşı gözlem ve staj hareketliliklerini gerçekleştirmişlerdir” dedi. Mesleki eğitimin öneminden de bahseden İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, üretimden elde edilen gelirin önemli ölçüde artış gösterdiğine değindi ve mesleki eğitim merkezlerinde kayıtlı öğrenci sayılarındaki ciddi artış dolayısıyla da teşekkür etti. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederek başarılar diledi.

Akreditasyonu Sertifika Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 2

Erasmus+ Mesleki Eğitim alanında Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak hedefimiz; iş gücü piyasasının talep ettiği mesleki yeterlilik ve becerilere sahip bireyler yetiştirmekle birlikte mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren kurumlarımızın ulus ötesi işbirliklerini ve kurumsal kapasitelerini geliştirmektir.

Akreditasyonu Sertifika Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 3

Bu hedefler doğrultusunda; öğrenicilerin mesleki gelişimi ve istihdam edilebilirliklerini artırmak üzere yurt dışı staj ve eğitim hareketlilikleri gerçekleştirilmesi ve ev sahipliği yapılması planlanmaktadır.

Akreditasyonu Sertifika Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 4

Ayrıca Mesleki Eğitim Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri için yurt dışı çalışma, hizmet içi eğitim ve iş başı eğitim hareketlilikleri gerçekleştirilerek öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve yurt dışındaki meslektaşlarıyla rekabet edebilirliklerini artırmak üzere Euroskills ve Worldskills gibi uluslararası beceri yarışmalarına katılım sağlanması planlanmaktadır.