USD 32,36
EUR 35,02
ALTIN 2.322,95
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

AKGÜN ALTUĞ: RAYLI SİSTEMİ DESTEKLİYORUZ!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Erdem Ercan başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

AKGÜN ALTUĞ: RAYLI SİSTEMİ DESTEKLİYORUZ!
25 Ocak 2023 | 20:53
Son Güncelleme:

HABERFOKUS / DAMLA ODABAŞ

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan Başkanlığında gerçekleştirilen Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında meclis üyeleri ekonomi, ülke ve şehir gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Mecliste İsveç'te Kuran'ı Kerim'e yapılan saldırı kınandı.
Mecliste konuşan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, önemli konulara değindi.
BİTKİSEL ÜRETİME DAYALI İHTİSAS OSB
“Tarımsal üretimin önemini her zaman dile getiriyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Şehrin güneyinde kurmayı planladığımız bitkisel dayalı ihtisas osb ile ilgili kurumlarımızla mutabakat sağladık. İlimizin tarımsal üretimini desteklemek, verimli üretim yapılmasını sağlamak ve geliştirmek için bu ihtisas osb ve içinde kurmayı planladığımız tarım teknokenti oldukça önemli olacaktır.
NEHİR TEKNOKENT
Ayrıca geçtiğimiz hafta Sakarya uygulamalı bilimler üniversitesi çatısı altında adını nehir Teknokent koyduğumuz yeni bir Teknokent kuruyoruz. az sonra sizlerin onayına sunacağımız nehir Teknokentin yüzde 7’lik hissedarı olarak yönetim kurulu başkan vekilliğini yürüteceğiz. Bununla birlikte Tübitak Martek, Saü Teknokent ve nehir Teknokent ile üç Teknokentin yönetiminde yer alıyoruz.
YEŞİL MUTABAKAT PROTOKOLÜ
Avrupa Birliği’nin iklim eylem planı olarak harekete geçirdiği yeşil mutabakat, üretimde karbon salınımı kaynaklı çevre kirliliğinin en aza indirilmesine yönelik hedefler ortaya koymaktadır. Bu konuda odamız da 2022 yılı itibariyle üyelerimizi sürece kanalize etmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.
Bu doğrultuda odamızda çeşitli seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenledik. Ardından yeşil mutabakata uyumlu ihracatın arttırılması danışmanlığı projesi yürüttük.
Üyelerimizden gelen başvurular doğrultusunda seçilmiş olan firmalara yönelik karbon ayak izi ölçüm çalışması yaptık.
Proje kapsamında 8 farklı sektörde faaliyet gösteren ve ihracat yapan 10 farklı üretim firmasının üretim şekli analiz edildi. Sera gazı emisyonları hesaplanarak kurumsal karbon ayak izi oluşturuldu. Odamızın da karbon ayak izi ölçümünü yaptırdık. Ölçüm raporu doğrultusunda karbon salınımını azaltma konusunda yapılan çalışmalar devam etmektedir. Yeşil mutabakat komisyonu kurduk. Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde çalışmalar yapıyoruz. Karbon salınımını azaltmak amacıyla az sonra detaylarını vereceğim üzere odamız adına hatıra ormanı oluşturduk. Yeşil mutabakat profesyonel bir istihdam ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Bu ihtiyaca yönelik uygun çalışan profilini hazırlamak amacıyla iki üniversitemizle bir iş birliği protokolü yapmayı planladık. Bugün Sakarya uygulamalı bilimler üniversitemizle bir protokol imzaladık. Bu protokol üniversite öğrencilerini kapsayan bir staj modelini içeriyor. Staj yapacak olan öğrencilere odamızda staj programına ilişkin oryantasyon eğitimi verilecek. Bu protokolle öğrencilerin firmalarda yeşil mutabakat özelinde stajyer olarak görev almalarını sağlayacak ve firmaların yeşil mutabakat süreçlerine destek olacağız. Başvurular web sayfamızdan yapılabilecek. Bu, önemli bir konu. iş dünyamıza hayırlı olsun.
RAYLI SİSTEMİ DESTEKLİYORUZ
Son günlerde şehir gündeminde olan ve büyükşehir belediyemizin de planladığı raylı sistemin şehrimize kazandırılıması yönündeki çalışmaları destekliyoruz.
Sakarya üreterek büyüyen bir şehir. Özellikle şehrin ana aksları arasında bir raylı sistem gerekli.
Daha önce söylediğim gibi Anadolu’da pek çok kentimizde raylı sistem kullanılıyor. sakaryamız da rekabette öncü kentlerden biri ve raylı sistem ile bu rekabette bir adım daha ileri gidecektir.
BUNGALOV TURİZMİ
Pandemi süreci sonrası dünya geneli turizm sektöründe eko turizm ön plana çıkmış, kabin evler olarak adlandırılan, ülkemizde bungalov olarak bilenen evlere rağbet artmıştır.
Sapanca da eko turizmde önemli bir bölge oldu. Şehrimiz adına da güzel bir gelişme.
Ancak bungalov evler ve tesisler yapılırken doğaya zarar vermeden, Sapanca’nın tercih edilme sebebi olan yeşil alanları yok etmeden yapılmasını özellikle dile getirmek istedim.
Çevre ve doğal dengenin korunması hassasiyetimizdir. Bu alanlara zarar verirsek o alanların üzerine ne inşa edersek edelim kazanç değil kayıp olur.
Sapanca ilçemiz şehrin manzarasıdır. İsteğimiz bu manzarayı koruyarak turizmin gelişmesidir.
Şehrimizin doğal güzelliklerini korumaya özen gösterelim.”