USD 32,37
EUR 34,98
ALTIN 2.325,82
BIST100 9.085
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akdeniz’in el değmemiş incisi: ADRASAN

El değmemiş doğası ve billur gibi deniziyle tatilcilerin uğrak noktası olan namı diğer Sulu adayı biliyor muydunuz? Sizler için araştırdık işte Sulu Ada Adrasan hakkında her şey...

Akdeniz’in el değmemiş incisi: ADRASAN - Sayfa 1

Antalya'nın Maldivleri

Suluada'nın 2 adet plajı beyaz kumları ve turkuaz rengi denizi ile ziyarete gelenleri etkilemektedir. Antalya'nın Maldivleri olarak anılan adanın yüzmeye doyulmayacak güzellikteki kumsalı ve sahili son yıllarda çok popüler olmasına ve aşırı ziyaret almasına sebep olmuştur. Çok özel kumlara sahip plajların aşırı ziyaretten dolayı kirlenme tehlikesi yaşamaya başladığı söylenmektedir.

Akdeniz’in el değmemiş incisi: ADRASAN - Sayfa 2

Bilim insanları kaya yapısında kalsiyum karbonat bulunan adanın kumunun içinde yaşayan foraminifera adlı mikroorganizmalar yüzünden beyaz renkli kumlara sahip olduğunu söylemektedir. Üzerinde yerleşim olmayan adanın çevresinde Akdeniz ekosistemindeki tüm balık çeşitlerini barındırdığı bilinmektedir. Ada su altı mağaraları ile Akdeniz Folklarının ve orfozların yuvası durumundadır. Adanın uç kısmında yer alan Aşıklar Mağarasından adanın diğer tarafına yüzerek geçmek mümkündür. Deniz gözlüğü, şnorkel ve palet olmadan gidenlerin pişman olacağını şimdiden belirtmekte yarar var.

Akdeniz’in el değmemiş incisi: ADRASAN - Sayfa 3

Suluada Adrasan Nerede?
Suluada Adrasan sahil ile Gelidonya Fenerinin üstünde bulunduğu Taşlıkburnu arasında karadan 2 km açıkta yer alır. Adını adada bulunan tatlı sudan almaktadır. Su kaynağı parmak kalınlığında akmakta olup bir hortum vasıtasıyla kıyıya yaklaştırılmıştır. Bu nokta tur teknelerinin duraklarından biridir. Suyun şifalı olduğu söylense de bilimsel bir dayanağı yok gibi duruyor. Antik çağda 'Krambusa' ismini taşıyan ada o günden buyana denizcilerin ve balıkçıların tatlı su sağladığı bir kaynak olmuştur.

Akdeniz’in el değmemiş incisi: ADRASAN - Sayfa 4

Suluadaya Nasıl Gidilir?
Suluada’ya gitmenin tek yolu Adrasan sahilinden kalkan tekne turlarına katılmak. Eğer, Adrasan dışında bir yerde konaklıyorsanız, kooperatif tekne turlarının kalkış saatini 10:00 -11:00 arası olarak belirlediğinden sabah erken bir saatte Adrasan’a gelerek bu turlara rahatlıkla katılabilirsiniz. Teknelerin kalkış saati mevsime göre değişeceğinden, gitmeden önce birkaç kaptanla konuşup saatini teyit etmenizde fayda var.