USD 32,28
EUR 34,96
ALTIN 2.446,13
BIST100 10.173
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Akar: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi ilk turda alacak

MHP Sakarya Milletvekili adayı Ahmet Ziya Akar, Yüzyılın Seçimine Doğru programının konuğu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi ilk turda alacağını ifade eden Akar: “Cumhur İttifakı’nın hem milletvekili sayısını hem de oyunu Sakarya’da arttırarak devam edeceğini bu anlamda da MHP’nin de özellikle milletvekili sayısını arttırmak sureti ile Cumhur İttifakı’na güçlü bir destek vereceğini görüyoruz.” Dedi.

03 Mayıs 2023 | 13:39
Son Güncelleme:

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere 11 gün kala 28. Dönem Sakarya Milletvekili adayları seçimin değerlendirmesini Haberfokus ve ANATV Dijital ortak yayınında Yüzyılın Seçimine Doğru programında yapıyor.

Gürkan Kılıç moderatörlüğünde yayınlanan programın bugünkü konuğu MHP Sakarya 28. Dönem Milletvekili Adayı Ahmet Ziya Akar oldu. Saat 12.00’de canlı olarak yayınlanan programda Akar, hem merak edilenleri yanıtladı hem de partisinin hedeflerini anlattı.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yüzde 52-55 arasında bir oranda seçileceğini ifade eden Akar: “Allah’ın izni ile sahadan aldığım dönüşlerle, vatandaşların bize tepkileri, serzenişleri ve bizi desteklemelerinden yola çıkarak şunu söylemek istiyorum, Cumhurbaşkanımız ilk turda bu seçimi alacağını ve ikinci 5 yıllık dönemine de başlamak sureti ile Türkiye’nin İkinci Yüzyılının başında Milli İradenin tecelli edeceğini düşünüyorum.” Dedi.

Güçlenerek yola devam

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de Cumhur İttifakı çoğunluğunun tekrar varlığını sürdüreceğini ifade eden Akar: “Bu çoğunluk içerisinde de MHP’nin nitelik ve nicelik anlamında güçlenerek yoluna devam edeceğini görebiliyoruz. Sakarya’da 8 milletvekilimiz olacak burada yine Cumhur İttifakı çoğunluğu ile Sakarya’nın TBMM’de temsiliyet kazanacağından eminiz.” İfadelerini kullandı.

Vatandaş dönemsel sıkıntıların derdinde değil

MHP olarak Sakarya’da oylarının artacağını belirten Akar: “Cumhur İttifakı’nın hem milletvekili sayısını hem de oyunu Sakarya’da arttırarak devam edeceğini bu anlamda da MHP’nin de özellikle milletvekili sayısını arttırmak sureti ile Cumhur İttifakı’na güçlü bir destek vereceğini görüyoruz. Vatandaşlarımız artık soğandı oydu buydu gibi dönemsel gündelik sıkıntılar üzerinden, Türkiye’nin yürümekte olduğu istikamet gerçek gündemini bozmak niyetinde olmadıklarını sağlam ifadelerle söylüyorlar.” diye konuştu.