USD 32,41
EUR 34,72
ALTIN 2.429,31
BIST100 10.083
İHBAR hattı 0552 642 79 79

AK Parti'de Temayül Hazırlığı! 2000 teşkilat mensubu oy kullanacak

Aday adaylığı süreci ve pazar günü gerçekleşecek Teşkilat Temayül Yoklaması’na yönelik önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı süreci kapsamında Sakarya'mızda toplamda 93 resmi başvuru aldık.” Dedi.

AK Parti'de Temayül Hazırlığı! 2000 teşkilat mensubu oy kullanacak
24 Kasım 2023 | 11:53
Son Güncelleme:

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri için çalışmalarını hızlandıran AK Parti, doğru adayın belirlenmesi için 5 parametresini tamamlıyor. 9 Kasım'da başlayan aday adaylığı başvuru süreci önceki gün sona erdi. 26 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılarak teşkilatın kimi istediği sorulacak. Anket, gözlem ve temayül ile birlikle teşkilatın il başkanlığı il yönetim kurullarının ve milletvekillerinin görüşleri de alınacak.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, sona eren aday adaylığı süreci ve pazar günü gerçekleşecek Teşkilat Temayül Yoklaması’na yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Sakarya'da 93 başvuru

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti’de takvimin kesintisiz bir şekilde işlemeye devam ettiğini ifade eden Tever: “Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı süreci kapsamında Sakarya'mızda toplamda 93 resmi başvuru aldık. Öte yandan Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvuru süreci de ilçelerimizde devam etmektedir. Hemşehrilerimizin partimize olan ilgisi ve desteği için şimdiden çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Temayül yoklaması

26 Kasım Pazar günü temayül yoklaması yapılacağını belirten Tever, “26 Kasım Pazar günü 10:00-16:00 saatleri arasında düzenleyeceğimiz elektronik temayül yoklamamızı Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleşecek olan Teşkilat Temayül Yoklaması'nda görev alacak komisyonumuzun Başkanlığını Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız, Düzce Milletvekilimiz Sayın Ayşe Keşir yapacaktır. Ayrıca Komisyonda; Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Ankara Milletvekilimiz Sayın Zehranur Aydemir, Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Derya Bakbak, Bingöl Milletvekilimiz Sayın Zeki Korkutata ve Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyemiz Sayın Betül Gürlük görev alacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Demokrasi şöleni

Düzenlenecek temayül yoklamasının, teşkilat disiplininin önemli bir göstergesi olacağının altını çizen Tever açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “İki bin kişiye yakın teşkilat mensubumuzun elektronik ortamda oy kullanacağı temayül yoklaması için salondaki hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Pazar günü teşkilatlarımızın yoğun katılımıyla demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştireceğimiz temayül yoklamamız, teşkilat disiplinimizin önemli bir göstergesi olacaktır. AK Kadrolar olarak aziz milletimizin güvenine, değerli hemşehrilerimizin teveccühüne mazhar olmak için çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz.”