USD 32,53
EUR 34,91
ALTIN 2.439,35
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

AK Parti'de seçim mesaisi: mülakatlar başladı

AK Parti’de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik alt komisyon çalışmaları bugün başladı. Aday adayları ile yüz yüze mülakatlar Sakarya’da 74 aday adayının mülakat başkanlığını AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur yapacak.

AK Parti'de seçim mesaisi: mülakatlar başladı
28 Mart 2023 | 11:51
Son Güncelleme:

Türkiye seçimler için son düzlükte...

AK Parti'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

13 Mart'ta başlayan aday adaylığı başvuru süreci 23 Mart'ta sona erdi. 6 bin 25 aday adayı için temayül yoklamasının ardından sıra komisyon görüşmelerine geldi.

Alt komisyonda aday adayları ile mülakatlar bugün başlayacak AK Parti'de, Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyonun çalışmaları başlıyor.

Milletvekili aday adayları ile yüz yüze mülakat yapılacak. Sakarya’dan milletvekili aday adayı olanlar AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur’un başkanlığını yaptığı 7’inci komisyonda mülakata girecek. Mülakat komisyonunda Cüneyt Yüksel, Resul Kurt, Fatma Ataseven ve Nur Çümen Aşçı da yer alacak.

AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek.

Üst komisyon, çalışmalarına 2 Nisan'da başlayacak. Listeler, 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak.