USD 32,26
EUR 34,77
ALTIN 2.411,14
BIST100 10.267
İHBAR hattı 0552 642 79 79

"AK Parti ve Cumhur İttifakı daha önce almış olduğu oy oranının altına düşmeyecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin oy oranını açıkladı. Yavuz, AK Parti'nin oy oranında herhangi bir düşüşün olmadığını söyledi.

27 Mart 2022 | 17:01
Son Güncelleme:

TV100'de Yeni Seçim Yasasına dair soruları yanıtlayan Yavuz, AK Parti'nin oy oranında herhangi bir düşüşün olmadığını Millet İttifakına gönderme yaparak açıkladı.

SON ANKETLER NEYİ GÖSTERİYOR?

Yavuz, ''AK Parti'nin oy oranında herhangi bir düşüşün olmadığını söylersem bilmiyorum, Millet İttifakı'nın bileşenlerinin keyfi kaçar mı? Onlar birtakım siteler üzerinden manipüle edilmiş anketler yayınlasa da bizim yapmış olduğumuz anket sonuçları bir önceki seçimde AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın almış olduğu oy oranının altına düşmeyeceğimizi bize gösteriyor. Bütün bunları sadece AK Parti'ye yarasın diye yapmış olsaydık böyle mi kanun teklifi oluşturulurdu?

Biz böyle bir saikle hareket edemeyiz. Neden? Cumhurbaşkanımız diyor ki Türkiye'nin lehine olan hususlarda AK Parti'nin aleyhine olsa da yürüyüp gitmemiz gerekir. Biz bir çalışmayı yaptığımızda AK Parti'nin lehine mi diye bakmayız. Milletimizin lehine mi? Ona bakarız.” ifadelerini kullandı.

Konular: Ali İhsan Yavuz