USD 32,35
EUR 34,91
ALTIN 2.404,91
BIST100 10.216
İHBAR hattı 0552 642 79 79

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan Madrid zirvesi açıklaması: Türkiye kazandı

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in aracılığı ile Madrid'de gerçekleştirdiği 4'lü zirveden önemli kararlar çıktı. Türkiye'nin istediğini aldığı anlaşma ile iki ülke teröre destek vermeme sözü verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan Madrid zirvesi açıklaması: Türkiye kazandı
29 Haziran 2022 | 11:45
Son Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, yaşanan önemli gelişmeyle ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yavuz, "Terörle mücadeleye destek vermenin NATO üyeleri ve adaylarının ortak politikası olması gerektiğini etkin liderliğiyle anlatarak diplomatik bir zafere imza atan Sayın Cumhurbaşkanımızla #TürkiyeKazandı" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Terörle mücadeleye destek vermenin NATO üyeleri ve adaylarının ortak politikası olması gerektiğini etkin liderliğiyle anlatarak diplomatik bir zafere imza atan Sayın Cumhurbaşkanımızla #TürkiyeKazandı"

DÜNYA BASININDA: ERDOĞAN'IN ZAFERİ

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in aracılığı ile Madrid'de gerçekleştirdiği 4'lü zirveden önemli kararlar çıktı. Türkiye'nin istediğini aldığı anlaşma ile iki ülke teröre destek vermeme sözü verdi. Türkiye ise İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini destekleyecek. Anlaşma dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Economist dergisi, Madrid'deki NATO zirvesinde, Türkiye'nin veto tehdidini kaldırması ile sonuçlanan anlaşmayı "Erdoğan'ın zaferi" olarak yorumladı.

Konular: Ali İhsan Yavuz