USD 34,24
EUR 37,02
ALTIN 3.016,67
BIST100 8.858

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan önemli açıklamalar!!

Başkent Kulisi programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu."Ocak ayı içerisinde listeler askıya çıktığı zaman İlçe Seçim Kurulu'na elektrik, doğalgaz faturası gibi belgelerle giderek adreslerini güncelleyebilirler" diye seçmenlere seslenen Ali İhsan Yavuz, anayasa değişikliği, yerel seçimler, temayül yoklamaları, sandık güvenliği ve 3 dönem kuralına dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan önemli açıklamalar!!
19 Kasım 2023 | 13:49
Son Güncelleme:

Başkent Kulisi programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu."Ocak ayı içerisinde listeler askıya çıktığı zaman İlçe Seçim Kurulu'na elektrik, doğalgaz faturası gibi belgelerle giderek adreslerini güncelleyebilirler" diye seçmenlere seslenen Ali İhsan Yavuz, anayasa değişikliği, yerel seçimler, İstanbul adayı, sandık güvenliği ve 3 dönem kuralına dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un Başkent Kulisi programına katıldığı canlı yayın açıklamalarından satır başları:

3 Dönem Kuralı

AK Parti'deki 3 dönem kuralı hakkında konuşan Yavuz, henüz net bir kararın olmadığını belirterek, "30 büyükşehir ve 51 il belediyemizde 3 dönem kuralına takılan kimse yok. İlçelerde ise durum farklı, ancak bu konuda henüz bir karar alınmamıştır" şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı İlkeler İttifakıdır

Cumhur İttifakı ilkeler ittifakıdır. AK Parti ile MHP kadar kolay anlaşabilecek başka parti olamaz. Partideki herkes milletin lehine karar verir. Azerbaycan noktasında tıpkı Karabağ da aynı yerden bakmadık mı? Gazze konusunda aynı yerden bakmıyor muyuz? İlkeler üzerinde anlaşan iki siyasi partiyiz. Biz 6 toplantı yaptık, bugün de bu süreci devam ettireceğiz. Belli bir noktaya geldik. O kadar uzun niye çalıştık? Amacımız ne Cumhur İttifakı'nın en fazla belediyeyi alması. Tek başına partileri düşünmüyoruz. Biz öyle bir çerçeve oluşturalım ki MHP'nin tabanına da AK Parti tabanına da çok şık gelsin. 2019 seçiminin aynısı değil ama o seçim bizim için referans.

Seçmenlere Çağrı

Adres değişikliği yapmak isteyen seçmenlere de seslenen Yavuz, "Ocak ayı içerisinde listeler askıya çıktığı zaman İlçe Seçim Kurulu'na elektrik, doğalgaz faturası gibi belgelerle giderek adreslerini güncelleyebilirler" bilgisini paylaştı.

Sandık Güvenliği

Sandıklarda görevli 5 kişi oluyor. Sistem olarak dünyada bizim kadar güvenli bir sistem yok. Bazı durumlar oluyor, olmasın ama oluyor. Ortaya çıkan sorunları yasa koruyucunun halletmesi gerekir."

Anayasa değişikline ihtiyaç var

Anayasa değişikliğine ihtiyaç vardır. Türkiye'de bir tartışma yürütülüyor, çok garipsediğim bir tartışma. Yürütmenin başı Cumhurbaşkanının yetkileri, tek adam tüm yetkiler oraya bağlanmış algısı doğru değil. Yanlış imaj oluşturmak için birileri bunu inatla ve ısrarla bilerek yapıyor. Cumhurbaşkanlı hükümet sistemi değişilikiği Cumhurbaşkanımıza veya AK Partiye yarasın diye yapılmadı, bu değişiklikler Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine yarasın diye yapıldı. Cumhurbaşkanlığı sistemi krizler kaoslar oluşmasın diye kurulmuştur.

26 Kasım'da Temayül yoklaması yapılacak ve sonrasında çalışmalar başlayacak

MKYK toplandı ve bir takım kararlar aldı. Aday usulü esaslarına ilişkin kararlar aldı. 75 kişi MKYK'mız o neden MYK'ya devredildi, hızlı bir şekilde karar alınsın diye. 26 Kasım'da temayül yoklaması yapacağız ve sonrasında Cumhurbaşkanımızın başkanlığında çalışmalar başlayacak. Bu çalışma olmadığı sürece kimsede isim bilgisi olmaz. Birisi diyorsa ki şu olacak, bu ancak tahmin olur. Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi çok iyi tanıyor, benim fikrim ne kadar olur. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'u avcunun içi gibi biliyor. Feleğin çemberinden geçerek buraya geldi. Ne kadar titiz çalışmalarla karar verdiğini tüm Türkiye biliyor. Masaya bir takım bilgiler gelecek ve bazı isimler çok hızlı belirlenecek. İsimler belirlendikçe mi ilan ederiz, yoksa hepsini aynı anda ilan ederiz belli değil. İl başkanlarının da müracaatını alıyoruz, Kadın ve Gençlik Kolları'nın istifa mecburiyeti yok. Belediye başkanlarının da mecburiyeti yoktur, istifa etmeden adaylığa başvurabilirler.